Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 2 dovlecei mai mari
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 rosii mari
  • 200 g smantana(1cutie mica)
  • 2 oua
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, verdeata taiata marunt, ardeiul gras taiat in cubulete mici, se rastoarna apoi in tigaia cu ulei incins, se amesteca sa nu se lipeasca, iar cand carnea a devenit albicioasa si apa s-a evaporat, se adauga 1 pahar cu apa, 1 ceasca cu suc de rosii si se lasa pe foc mic pana scade, iar dupa acest timp, se potriveste de gust si se lasa deoparte.

In acest timp, dovlecelul taiat in jumatate pe latime, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, se pudreaza cu sare si se lasa pe un tocator inclinat sa se scurga.

Se prajesc feliile de dovlecel in ulei sau foarte bine se pot pune in tava pe hartie de copt, la cuptor.

Intr-un castron, se bat bine ouale si se amesteca cu smantana.

In tava sau un alt vas termorezistent, se pun cateva linguri cu suc de rosii, apoi rondele de rosii, felii de dovlecel, apoi carnea, peste carne cateva linguri de smantana cu ou, din nou felii de dovlecel, rondele de rosii, deasupra se rastoarna restul de smantana amestecat cu restul de suc de rosii, apoi la cuptor, la foc mic 1 h.

Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor