Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare.
Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, verdeata taiata marunt, ardeiul gras taiat in cubulete mici, se rastoarna apoi in tigaia cu ulei incins, se amesteca sa nu se lipeasca, iar cand carnea a devenit albicioasa si apa s-a evaporat, se adauga 1 pahar cu apa, 1 ceasca cu suc de rosii si se lasa pe foc mic pana scade, iar dupa acest timp, se potriveste de gust si se lasa deoparte.
In acest timp, dovlecelul taiat in jumatate pe latime, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, se pudreaza cu sare si se lasa pe un tocator inclinat sa se scurga.
Se prajesc feliile de dovlecel in ulei sau foarte bine se pot pune in tava pe hartie de copt, la cuptor.
Intr-un castron, se bat bine ouale si se amesteca cu smantana.
In tava sau un alt vas termorezistent, se pun cateva linguri cu suc de rosii, apoi rondele de rosii, felii de dovlecel, apoi carnea, peste carne cateva linguri de smantana cu ou, din nou felii de dovlecel, rondele de rosii, deasupra se rastoarna restul de smantana amestecat cu restul de suc de rosii, apoi la cuptor, la foc mic 1 h.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii