autor:

Camelia
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2017

Ingrediente
900 g de carne tocata vita+porc, 9 cartofi medii, 3 morcovi, 4 cepe potrivite, 600-700 ml suc de rosii (eu am folosit suc de rosii facut in casa), 200 g smantana, 2 linguri de cascaval ras, 2 oua, ulei, patrunjel, sare si piper, oregano (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare



Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper, de care sunt tare multumita. Am tocat legumele in bucati potrivite, apoi le-am taiat la chopper. Au iesit perfecte.



Intr-o oala mare, am pus apa cu un praf de sare, la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat cartofii in coaja pe care i-am spalat bine inainte. Intr-un wok am pus ulei, la incins. Adaug morcovii si ceapa. Le las sa se caleasca aproximativ 6-7 minute. Adaugam carnea tocata si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecam usor pana cand carnea nu mai are un aspect rosiatic. Adaugam sucul de rosii si amestecam usor. Condimentez cu sare, piper, patrunjel tocat si putin oregano. Adaug aproximativ 300-500 ml de apa. Lasam amestecul la foc potrivit, pana cand scade. Amestecam din cand in cand. Spre final, amestecam in continuu.



Intre timp, curatam de coaja cartofii pe care i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. Ii trecem printr-un jet de apa, apoi i taiem felii potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt. Asezam un strat de cartofi in tava de copt, apoi adaugam un strat din amestecul de carne. Adaugam din nou un strat de cartofi, iar unul din amestecul de carne. La final, adaugam un strat de cartofi.



Intr-un bol, punem cele doua oua impreuna cu smantana si cascavalul. Amestecam cu un tel. Adaugam amestecul obtinut peste ultimul strat de cartofi. Nivelam pe toata suprafata tavii.



Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30-45 de minute. Este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce

703 voturi    54 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca cu carne si piure de cartofi

Musaca cu carne si piure de cartofi

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata . Dupa calire se opreste focul ,se presara sare,

31 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 900 g de carne tocata vita+porc
  • 9 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 4 cepe potrivite
  • 600-700 ml suc de rosii (eu am folosit suc de rosii facut in casa)
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • patrunjel
  • sare si piper
  • oregano (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi