autor:

Camelia
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2017

Ingrediente
900 g de carne tocata vita+porc, 9 cartofi medii, 3 morcovi, 4 cepe potrivite, 600-700 ml suc de rosii (eu am folosit suc de rosii facut in casa), 200 g smantana, 2 linguri de cascaval ras, 2 oua, ulei, patrunjel, sare si piper, oregano (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare



Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper, de care sunt tare multumita. Am tocat legumele in bucati potrivite, apoi le-am taiat la chopper. Au iesit perfecte.



Intr-o oala mare, am pus apa cu un praf de sare, la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat cartofii in coaja pe care i-am spalat bine inainte. Intr-un wok am pus ulei, la incins. Adaug morcovii si ceapa. Le las sa se caleasca aproximativ 6-7 minute. Adaugam carnea tocata si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecam usor pana cand carnea nu mai are un aspect rosiatic. Adaugam sucul de rosii si amestecam usor. Condimentez cu sare, piper, patrunjel tocat si putin oregano. Adaug aproximativ 300-500 ml de apa. Lasam amestecul la foc potrivit, pana cand scade. Amestecam din cand in cand. Spre final, amestecam in continuu.



Intre timp, curatam de coaja cartofii pe care i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. Ii trecem printr-un jet de apa, apoi i taiem felii potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt. Asezam un strat de cartofi in tava de copt, apoi adaugam un strat din amestecul de carne. Adaugam din nou un strat de cartofi, iar unul din amestecul de carne. La final, adaugam un strat de cartofi.



Intr-un bol, punem cele doua oua impreuna cu smantana si cascavalul. Amestecam cu un tel. Adaugam amestecul obtinut peste ultimul strat de cartofi. Nivelam pe toata suprafata tavii.



Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30-45 de minute. Este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de carne si cartofi

Musaca de carne si cartofi

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem felii.Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie

28 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 900 g de carne tocata vita+porc
  • 9 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 4 cepe potrivite
  • 600-700 ml suc de rosii (eu am folosit suc de rosii facut in casa)
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • patrunjel
  • sare si piper
  • oregano (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de vitel Supa de vitel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela