autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaca de dovlecei

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 2 legaturi verdeata (marar, patrunjel), 2 oua, 100 g faina, 200 g ceapa, 2 kg dovlecei, 250 ml ulei, 50 g pesmet, 500 g sos tomat si 500 g sos de smîntînă, 100 g cascaval, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, dovleceii se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se trec prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena.
Dovlecei se taie rondele, se trec prin faina si se prajesc. Inainte de a aseza dovleceii in tava, aceasta se va unge cu ulei si se va tapeta cu pesmet.
Se aseaza un strat de dovlecei si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne si restul de dovlecei cu sosul de smintina. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra caşcavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 legaturi verdeata (marar
  • patrunjel)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 200 g ceapa
  • 2 kg dovlecei
  • 250 ml ulei
  • 50 g pesmet
  • 500 g sos tomat si 500 g sos de smîntînă
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu legume si susan