autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de legume cu sos tomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg cartofi, 400 g morcovi, 400 g spanac, 200 g mazare conservata, 200 g ceapa, 1 legatura verdeata, 100 g unt, 100 g faina, 100 g smantana, 3 oua, 50 g pesmet, 500 g sos tomat, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja, se racesc, se curata, si se taie rondele. Spanacul se curata, se spala, se scurge si se opareste; dupa racire se scurge si se taie mai mare. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare; dupa fierbere si racire se taie felioare. Din smantana frecata, faina si 1/2 din cantitatea de unt, cu putina zeama, se pregateste un sos mai subtire in care se adauga: morcovii, ceapa, cartofii, spanacul, mazarea scursa si spalata in apa rece, verdeata, ouale batute spuma si piperul. Se amesteca componentele usor, se potriveste gustul. Compozitia pregatita se rastoarna intr-o tava unsa cu restul de unt, tapetata cu pesmet. Se introduce la cuptor pentru rumenire cca 15 - 20 minute. Cind s-a rumenit, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se serveste cu sosul tomat, pus deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de legume cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIUPERCI CU USTUROI

CIUPERCI CU USTUROI

Dupa ce am taiat ciupercile si usturoiul marunt,se pun la calit in putin ulei.Cand aproape sunt gata

5 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume Mexicane sotate

Legume Mexicane sotate

Este simplu de facut, se calesc putin in uleiul de masline, cca 2-3 min apoi se toarna vinul si

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg cartofi
  • 400 g morcovi
  • 400 g spanac
  • 200 g mazare conservata
  • 200 g ceapa
  • 1 legatura verdeata
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g smantana
  • 3 oua
  • 50 g pesmet
  • 500 g sos tomat
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro