autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de macaroane cu ciuperci

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
500 g macaroane fierte sau taietei lati(fara ouse pot face in casa),, 100 ml ulei, , 200 g mazare, , 2 morcovi potriviti, , 500 g ciuperci,, 1 ceapa mare, , 5 catei de usturoi, , 500 g rosii, , busuioc tocat marunt, , cimbru, 150 g margarina, , 4 linguri faina, , 8-10 masline fara samburi, , marar, , patrumjel, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg. Se fierbe mazarea in apa cu sare, se scurge. Separat se calesc in putin ulei morcovul ras, ciupercile si ceapa taiata marunt.
Se adauga rosiile, cimbrul si busuiocul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se lasa sa fiarba totul pana iese uleiul la suprafata.
Intr-o cratita se topeste margarina, se caleste in ea faina, amestecandu-se permanent, pana capata culoarea aurie. Se adauga treptat apa, amestecand cu telul ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe cateva minute.Cand este gata se ia de pe foc, se adauga sare si patrunjel tocat.
Intr-o forma unsa cu ulei se pune un strat de sos, apoi in straturi alternative, macaroane si ciuperci. De fiecare data se adauga mazare si putin sos. Deasupra trebuie sa fie macaroane acoperite cu sos. Se pun maslinele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de macaroane cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ratatouille.

Ratatouille.

Intr-o tigaie mare de calesc vinetele si dovleceii taiati cubulete,cand sunt gata se lasa la scurs

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g macaroane fierte sau taietei lati(fara ouse pot face in casa),
  • 100 ml ulei
  • 200 g mazare
  • 2 morcovi potriviti
  • 500 g ciuperci,
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 500 g rosii
  • busuioc tocat marunt
  • cimbru
  • 150 g margarina
  • 4 linguri faina
  • 8-10 masline fara samburi
  • marar
  • patrumjel
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Naut cu zucchini si smantana