autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de toamna

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2018

Ingrediente
, 3 vinete mari, 500 g carne tocata de curcan, sare , amestec de condimente uscate(cimbrisor, busuioc, oregano, dafin, piper), 1 lingurita de legume deshidratate, 2-3 oua, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 2 ardei mici, grasi, ulei, 1 lingurita boia dulce de ardei, oua de prepelita, cascacal, 3-4 rosii cherry), 1 legatura de marar verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm care se prajesc bine, pe ambele fete, apoi se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se taie ceapa marunt, morcovul si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea fina, ardeii se taie la capete cateva robdele subtiri, iar restul ce ramane, se taie in cubulete.
Se incinge un pic de ulei si se caleste iute ceapa, morcovul si radacina date prin razatoare si ardeiul cubulete, se lasa sa se inmoaie si apoi se adauga si carnea tocata de curcan. Se adauga condimentele uscate, boiaua, legumele dehidratate si se potriveste de sare. lasa sa scada tot lichidul, amestecand usor. Dam la o parte si presaram verdeata tocata fin.
Intr-o tava mai inalta asezam una langa alta feliile de vanata prajite si scurse. Se tapeteaza tava cu aceste felii si marginile tavii, apoi turnam si nivelam amestecul de legume cu carne, iar deasupra asezam un rand de felii prajite de vinete. Deasupra turnam ouale batute si dam la cuptor 15 minute. Scoatem tava si radem cascaval deasupra, asezam rondelele pastrate de ardei si in fiecare spargem cate un pu de prepelita. Taiem rosioarele in jumatati si punem intre feliile de ardei si mai lasam 5-10 minute la cuptor. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic si se mananca simpla sau cu smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Se aleg ciuperci mai mici sau cele mai mari se taie si se curata si se spala foarte bine. Se pun

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac

Spanac

Se pune apa la fiert in care se va opari spanacul dupa alegere si spalare. Dupa oparire se scurge

2 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • 500 g carne tocata de curcan
  • sare 
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • busuioc
  • oregano
  • dafin
  • piper)
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 2-3 oua
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 ardei mici
  • grasi
  • ulei
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • oua de prepelita
  • cascacal
  • 3-4 rosii cherry)
  • 1 legatura de marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu de conopida cu piept de pui
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide