autor:

3sisterscooking

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
- 2-3 vinete, - ulei de masline, -sare, , Sos, - 350 g carne tocata vitel, - 2 bucati praz (partea alba), - 2-3 catei de usturoi, - 2 conserve pasata de rosii, - cateva frunze de busuioc, - sare, piper, - 2 bulgari mozzarella, - parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :)



Mod de preparare:

- Se incepe cu vinetele, care se spala, se sterg si se taie felii de 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.



- Se taie marunt prazul si se toaca usturoiul. Incingeti putin ulei de masline si caliti legumele. Apoi se adauga carnita si se lasa pe foc 5-6 min amestecand in continuu, Stingeti cu rosii, iar dupa ce incepe sa fiarba acoperiti partial cu un capac. Spre final se adauga frunzele de busuioc si se condimenteaza cu sare si piper.



- Vinetele se sterg cu un servet de bucatarie si se pun intr-un bol mare. Se stropesc cu ulei de masline si se rumenesc bine pe ambele parti intr-o tigaie anti-aderenta. Asezati apoi intr-un vas, dupa placul vostru, vinetele si sosul alternand cu mozzarella si parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute si serviti calde cu o paine de calitate.



Mai multe detalii gasiti aici: http://3sisterscooking.blogspot.ro/2014/04/musaca-de-vinete.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pentru musaca

Vinete pentru musaca

Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le

8 voturi    7 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Musaca de vinete cu carne de pui

Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • Nicu Ene , 24 iulie 2015

    Claudia Mic, sunteti o dulceata....de cirese amare si nu cred ca va suparati pentru o gluma! Apropo`s, ma ajuta cineva cu o informatie? Incerc si aici, de ce nu? Caut de ceva vreme sa procur un pui de cires care face cirese amare. Nu gasesc niciunde.Dar doresc amare, nu amarui!

  • Nicu Ene , 24 iulie 2015

    Claudia Mic Unde? Unde ai dorit sa-ti introduci reteta, distinsa doamna Mic?

  • Ortansa Tirila , 07 iulie 2015

    da , dati prin faina , cu sare si prajiti ! Si cu vinete si cu dovlecei , cred ca e mai buna !

    • Ortansa Tirila , 07 iulie 2015

      Din pacate , nu !

    • Ionel Goian , 09 octombrie 2014

      D-na ELENA daca reteta este ambigua puneti o alta reteta, de exemplu Musaca olteneasca de vinete

    • Floarea Gheorghisor , 05 septembrie 2014

      cu vinete crude nu ar fi mai canatos?

    • Dragan Maria , 07 iulie 2014

      Imi place pagina cu retete

    • Rodica Ionescu , 26 iunie 2014

      1) se prajesc vinetele taiate rondele 2) se realizeaza sosul cu praz, usturoi, carne tocata, sos de rosii, busuioc 3) se asaza intr-o tava un rand de vinete, un rand de sos, branza 4) se da la cuptor Trebuie ordonate si imaginile in ordinea etapelor Oricum, e gustoas si e de sezon. Pofta buna!

    • Elena Pavel , 24 iunie 2014

      E putin ambigua reteta totusi sunt tentata sa o incerc,am invatat sa citesc printre randuri ;)

    • Mihaela Voicu , 23 iunie 2014

      da,ddovlecei sau cartofi sau pireu de cartofi sau vinete coapte

    • Inge Bungeac , 23 iunie 2014

      Dar la o reteta se scrie la inceput ingredientele ....nu conteaza de unde vin ele din magazi sau piata sau gradina......si apoi modul de preparare corect

    • Veronica Balica , 23 iunie 2014

      atentie cand postati o reteta ,la acesata ,cine se sterge?

    • Corina Alexandra Bedreag , 22 iunie 2014

      Rețeta aceasta se poate face si cu dovlecel în loc de vinete?

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      Interesanta reteta !!!!Merita incercata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • - 2-3 vinete
  • - ulei de masline
  • -sare
  • Sos
  • - 350 g carne tocata vitel
  • - 2 bucati praz (partea alba)
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 2 conserve pasata de rosii
  • - cateva frunze de busuioc
  • - sare
  • piper
  • - 2 bulgari mozzarella
  • - parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Interesanta reteta !!!!Merita incercata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi, prajiti