autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 2 legaturi verdeată (marar, patrunjel), 2 oua, 200 g ceapa, 2 kg vinete, 250 ml ulei, 100 g faina, 50 g pesmet, 500 g sos tomat, 500 g sos de smintîna,100 g caşcaval, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, vinetele se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se tree prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena. Vinetele se prajesc in ulei sau se inabusa.
Intr-o tava unsa cu grasime se asaza un strat de vinete si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne sj restul de vinete cu sosul de smintina. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra caşcavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pasare

Musaca de vinete cu carne de pasare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca din cartofi si vinete prajite

Musaca din cartofi si vinete prajite

Dupa ce am taiat rondele si cartofii si vinetele le prajim pe rand in ulei incins de palmier. Scoatem

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 legaturi verdeată (marar
  • patrunjel)
  • 2 oua
  • 200 g ceapa
  • 2 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g pesmet
  • 500 g sos tomat
  • 500 g sos de smintîna,100 g caşcaval
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Taci si inghite