Musaca de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 legaturi verdeată (marar
  • patrunjel)
  • 2 oua
  • 200 g ceapa
  • 2 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g pesmet
  • 500 g sos tomat
  • 500 g sos de smintîna
  • 100 g caşcaval
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, vinetele se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se tree prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena. Vinetele se prajesc in ulei sau se inabusa.

Intr-o tava unsa cu grasime se asaza un strat de vinete si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne sj restul de vinete cu sosul de smintina. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra caşcavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise