autor:

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 2 legaturi verdeată (marar, patrunjel), 2 oua, 200 g ceapa, 2 kg vinete, 250 ml ulei, 100 g faina, 50 g pesmet, 500 g sos tomat, 500 g sos de smintîna,100 g caşcaval, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, vinetele se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se tree prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena. Vinetele se prajesc in ulei sau se inabusa.
Intr-o tava unsa cu grasime se asaza un strat de vinete si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne sj restul de vinete cu sosul de smintina. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra caşcavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete pentru musaca

Vinete pentru musaca

Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le

8 voturi    7 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Musaca de vinete cu carne de pui

Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 legaturi verdeată (marar
  • patrunjel)
  • 2 oua
  • 200 g ceapa
  • 2 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g pesmet
  • 500 g sos tomat
  • 500 g sos de smintîna,100 g caşcaval
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocăniță de cartofi cu costițe de porc marinate