autor:

vitan aneta

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: vitan aneta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vitan aneta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
4 vinete lunguiete,, 6 rosii,, 6 ardei,, cascaval,, pesmet,, ulei ptr prajit,, 1kg carne tocata, eu prefer porc,dar puteti pune orice carne tocata,, 1 ceapa si usturoi,, 4 oua.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiati vinetele cu coaja cu tot rondele si le prajim pe ambele parti pana devin aurii,le lasam intr-o strecuratoare ca sa se scurga de ulei.separat taiem rosiile si ardeii si le punem pe foc atata timp pana se face ca o tocana de legume.curatam ceapa si usturoiul si separat le punem la prajit impreuna cu carnea tocata, prajim pana cand devine maronie si bineinteles condimentam fiecare dupa gust cu sare si piper. Cand am terminat cu toate luam o tava si punem un rand de vinete peste care punem pesmet ca sa nu fie asa de uleioase,un rand de carne tocata,un rand de ardei si rosii razalim cascaval si inca un rand de vinete.batem ouale si le punem peste compozitie apoi razalim cascavalul. Pofta buna! Se poate servi cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Se curata de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii.

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Un sfat. Vinetele contin toxine si de aceea se lasa presarate cu sare jumatate de ora, dupa care se preseaza sa se scurga zeama din ele.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Foarte buna musacaua!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete lunguiete,
  • 6 rosii,
  • 6 ardei,
  • cascaval,
  • pesmet,
  • ulei ptr prajit,
  • 1kg carne tocata
  • eu prefer porc,dar puteti pune orice carne tocata,
  • 1 ceapa si usturoi,
  • 4 oua.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Un sfat. Vinetele contin toxine si de aceea se lasa presarate cu sare jumatate de ora, dupa care se preseaza sa se scurga zeama din ele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Sarmale in dovleac