autor:

anuta

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete cu carne de pasare

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 februarie 2016

Ingrediente
(pentru 6 portii)4 vinete mari si tinere,750 g carne amestec pui si curcan,o ceapa potrivita,2 morcovi potriviti,o bucatica de telina, legatura patrunjel verde,2-3 rosiii mai maricele,3-4 oua,100 g cascaval,sare,piper,200 ml ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele fete in ulei incins apoi se scot in strecura,se dau cu un praf de sare si se lasa sa se scurga bine sucul si uleiul din ele
2.Curatam ceapa si o taiem marunt,morcovii si telina curatate se dau prin razatoarea mica,verdeata se toaca marunt.
Intr-un strop de ulei se caleste ceapa cu morcovul si telina,apoi se adauga si carnea tocata amestecand mereu cu lingura de lemn pana ce scade tot sucul lasat de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata fin.
3.Intr-o tavita se tapeteaza fundul si peretii vasului cu rondele prajite de vinete,asezate una langa alta,apoi se aseaza stratul de carne,deasupra un stra de rondele de rosii apoi se acopera cu restul de rondele de vinete.Deasupra se toarna ouale batute spuma si se da tava la cuptorr cca 30 de minute ,pana se rumeneste frumos.Se rade cascavalul deasupra si se mai lasa 2 minute pentru gratinare.Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic.Se serveste simpla sau cu smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață

20 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Castraveti umpluti cu afumatura

Castraveti umpluti cu afumatura

Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite

32 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 portii)4 vinete mari si tinere,750 g carne amestec pui si curcan,o ceapa potrivita,2 morcovi potriviti,o bucatica de telina, legatura patrunjel verde,2-3 rosiii mai maricele,3-4 oua,100 g cascaval,sare,piper,200 ml ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu macaroane