Musaca de vinete cu carne de pasare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete cu carne de pasare

Ingrediente

  • (pentru 6 portii);4 vinete mari si tinere
  • 750 g carne amestec pui si curcan
  • o ceapa potrivita
  • 2 morcovi potriviti
  • o bucatica de telina
  • o legatura patrunjel verde
  • 2-3 rosiii mai maricele
  • 3-4 oua
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele fete in ulei incins apoi se scot in strecura,se dau cu un praf de sare si se lasa sa se scurga bine sucul si uleiul din ele

2.Curatam ceapa si o taiem marunt,morcovii si telina curatate se dau prin razatoarea mica,verdeata se toaca marunt.

Intr-un strop de ulei se caleste ceapa cu morcovul si telina,apoi se adauga si carnea tocata amestecand mereu cu lingura de lemn pana ce scade tot sucul lasat de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata fin.

3.Intr-o tavita se tapeteaza fundul si peretii vasului cu rondele prajite de vinete,asezate una langa alta,apoi se aseaza stratul de carne,deasupra un stra de rondele de rosii apoi se acopera cu restul de rondele de vinete.Deasupra se toarna ouale batute spuma si se da tava la cuptorr cca 30 de minute ,pana se rumeneste frumos.Se rade cascavalul deasupra si se mai lasa 2 minute pentru gratinare.Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic.Se serveste simpla sau cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise