autor:

Maria Namoloiu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete cu carne de pui

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2007

Ingrediente
2 vinete mijlocii, 1 piept de pui (aprox. 1/2 kg), 1-2 rosii, 1 ceapa, sos de tomate, ulei (de masline), faina, lapte, cascaval, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se macina. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea macinata si cand e gata - condimente, putin sos de rosii si se lasa sa mai dea cateva clocote. Vinetele se spala si se scurg bine. Intr-o tigaie se incinge ulei de masline, feliile de vinete se dau pe ambele parti prin faina si se prajesc in ulei pana se moaie si intra furculita usor in ele. Se scurg de ulei pe servete de hartie. Se prepara un sos bechamel astfel. Putin ulei se amesteca cu o lingura de faina si se pune pe foc. Se stinge cu lapte cald si se amesteca bine sa nu formeze cocoloase. Se fierbe putin la foc mic. Intr-o tava termorezistenta se pune pe fund jumatate din sosul bechamel. Apoi se pun jumatate din feliile de vinete, sosul de carne si din nou vinete. Rosiile se spala si se taie rondele. Se aseaza deasupra - cate o rondea de rosie pe o rondea de vanata pentru a fi mai aspectoase la servire. Se acopera cu restul de sos. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu-mare aproximativ 20-25 de minute. Apoi se rade cascaval deasupra si se mai pune 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Intr-o oala de dimensiuni mici se pun cuburile de soia impreuna cu apa, condimente si un varf de

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    tudorita alexa , 21 mai 2008

    este foarte buna se poate manca si rece

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

32 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tarta cu smochine si mascarpone