Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se macina. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea macinata si cand e gata - condimente, putin sos de rosii si se lasa sa mai dea cateva clocote. Vinetele se spala si se scurg bine. Intr-o tigaie se incinge ulei de masline, feliile de vinete se dau pe ambele parti prin faina si se prajesc in ulei pana se moaie si intra furculita usor in ele. Se scurg de ulei pe servete de hartie. Se prepara un sos bechamel astfel. Putin ulei se amesteca cu o lingura de faina si se pune pe foc. Se stinge cu lapte cald si se amesteca bine sa nu formeze cocoloase. Se fierbe putin la foc mic. Intr-o tava termorezistenta se pune pe fund jumatate din sosul bechamel. Apoi se pun jumatate din feliile de vinete, sosul de carne si din nou vinete. Rosiile se spala si se taie rondele. Se aseaza deasupra - cate o rondea de rosie pe o rondea de vanata pentru a fi mai aspectoase la servire. Se acopera cu restul de sos. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu-mare aproximativ 20-25 de minute. Apoi se rade cascaval deasupra si se mai pune 5 minute la cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii