autor:

Maria Namoloiu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete cu carne de pui

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2007

Ingrediente
2 vinete mijlocii, 1 piept de pui (aprox. 1/2 kg), 1-2 rosii, 1 ceapa, sos de tomate, ulei (de masline), faina, lapte, cascaval, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se macina. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea macinata si cand e gata - condimente, putin sos de rosii si se lasa sa mai dea cateva clocote. Vinetele se spala si se scurg bine. Intr-o tigaie se incinge ulei de masline, feliile de vinete se dau pe ambele parti prin faina si se prajesc in ulei pana se moaie si intra furculita usor in ele. Se scurg de ulei pe servete de hartie. Se prepara un sos bechamel astfel. Putin ulei se amesteca cu o lingura de faina si se pune pe foc. Se stinge cu lapte cald si se amesteca bine sa nu formeze cocoloase. Se fierbe putin la foc mic. Intr-o tava termorezistenta se pune pe fund jumatate din sosul bechamel. Apoi se pun jumatate din feliile de vinete, sosul de carne si din nou vinete. Rosiile se spala si se taie rondele. Se aseaza deasupra - cate o rondea de rosie pe o rondea de vanata pentru a fi mai aspectoase la servire. Se acopera cu restul de sos. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu-mare aproximativ 20-25 de minute. Apoi se rade cascaval deasupra si se mai pune 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Condimentele le amestecam si le punem pe carnea de pui.Carnea de pui o punem intr-o tava la care

3 voturi    4 comentarii
1h 23 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    tudorita alexa , 21 mai 2008

    este foarte buna se poate manca si rece

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
MANCARICA DE ARDEI COPTI CU SUC DE ROSII