Vinetele se curata de coaja partial, lasand si cateva linii de coaja. Se indeparteaza codita. Se taie rondele de aproximativ 1-2cm.Se pun intr un vas si se sareaza. Se lasa astfel 1/2 de ora, pentru ca sa se inmoaie.
Intre timp pregatim umplutura: soia granulata se pune la fiert conform indicatiilor, in apa cu sare. Apoi cand s-a fiert se pune la scurs, presand cu spatula.
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit intr un vas cu ulei incins(cantitatea de ulei trebuie apreciata in asa fel incat umplutura s anu aiba exces de ulei). Cand ceapa e aproape patrunsa se adauga peste in vas soia bine stoarsa, si condimetul pentru \"carne tocata\"(sau \"chiftele\"). Se mai lasa maximum 5 minute si umplutura este gata.
In acest timp vinetele s-au inmuiat si pot fi stoarse. Dupa ce le am stors le vom pune la fiert intr un vas, pentru cateva minute pana devin partial patrunse(nu trebuie lasate sa se inmoaie).
Urmeaza asamblarea musacalei: intr un vas termorezistent uns foarte putin cu ulei de masline se aseaza urmatoarele straturi: vinete, apoi umplutura, rosii(taiate felii subtiri) sau pasta de tomate, vinete, iarasi umplutura, ciupercile, si ciclul se poate relua in functie de cantitatea avuta la dispozitie. deasupra trebuie sa ramana vinetele peste care se va adauga cateva rondele de ardei si pasta de tomate(sau rosii feliate) peste care presaram putin cimbru.
Preparatul se da la cuptorul incalzit in prealabil timp de aproximativ 30 min.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii