autor:

nicolae hasegan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete(de post)

Autor: nicolae hasegan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicolae hasegan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Ingrediente
3 vinete potrivite, 1 pachet soia granulata, 5-6 rosii sau o pasta de tomate, 3-4 cepe potrivite, 1 cutie ciuperci, 1 ardei, ulei de masline, 1 condiment pentru "carne tocata", cimbru, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja partial, lasand si cateva linii de coaja. Se indeparteaza codita. Se taie rondele de aproximativ 1-2cm.Se pun intr un vas si se sareaza. Se lasa astfel 1/2 de ora, pentru ca sa se inmoaie.
Intre timp pregatim umplutura: soia granulata se pune la fiert conform indicatiilor, in apa cu sare. Apoi cand s-a fiert se pune la scurs, presand cu spatula.
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit intr un vas cu ulei incins(cantitatea de ulei trebuie apreciata in asa fel incat umplutura s anu aiba exces de ulei). Cand ceapa e aproape patrunsa se adauga peste in vas soia bine stoarsa, si condimetul pentru \"carne tocata\"(sau \"chiftele\"). Se mai lasa maximum 5 minute si umplutura este gata.
In acest timp vinetele s-au inmuiat si pot fi stoarse. Dupa ce le am stors le vom pune la fiert intr un vas, pentru cateva minute pana devin partial patrunse(nu trebuie lasate sa se inmoaie).
Urmeaza asamblarea musacalei: intr un vas termorezistent uns foarte putin cu ulei de masline se aseaza urmatoarele straturi: vinete, apoi umplutura, rosii(taiate felii subtiri) sau pasta de tomate, vinete, iarasi umplutura, ciupercile, si ciclul se poate relua in functie de cantitatea avuta la dispozitie. deasupra trebuie sa ramana vinetele peste care se va adauga cateva rondele de ardei si pasta de tomate(sau rosii feliate) peste care presaram putin cimbru.
Preparatul se da la cuptorul incalzit in prealabil timp de aproximativ 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete(de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete potrivite
  • 1 pachet soia granulata
  • 5-6 rosii sau o pasta de tomate
  • 3-4 cepe potrivite
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ardei
  • ulei de masline
  • 1 condiment pentru "carne tocata"
  • cimbru
  • sare

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
AREDI UMPLUTI CU OREZ