autor:

Cocktail of Senses

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca gustoasa vegetariana

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2014

Ingrediente
Ingrediente:, - 2 vinete mari, - 900g ciuperci (am folosit champignon, brune si paleurotus), - 4 cubulete de unt, - 2 cepe medii, - 4 catei usturoi, - o lingurita oregano uscat, - o lingurita scortisoara, - o lingurita busuioc uscat, - 100ml sos de rosii, - 4 oua batute, - 60ml vin alb, - 250g parmezan, - 30g pesmet, , Pentru sos:, - 8 linguri unt, - 50g faina, - 350ml lapte, - 4 galbenusuri, - sare de mare, - piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Este o alternativa delicioasa a clasicei musaca cu carne si cartofi, de altfel o bomba de calorii. Ciupercile si vinetele iau cu succes locul acestora.



Mai intai spalati si curatati vinetele in felii de aprox. 1 cm grosime. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti la cuptor pentru 20 min. Intoarceti feliile de vinete pe ambele parti.



Intr-o tigaie adanca caliti ceapa si usturoiul fara sa se arda. Cand sunt gata adaugati ciupercile si lasati la foc mare pana se evapora toata apa lasata de acestea. Adaugati apoi vinul si ierburile aromatice si sosul de rosii. Lasati pe foc pana se evapora tot lichidul. Dupa ce este gata luati tigaia de pe foc si amestecati cu cele 4 oua batute si jumatate din cantitatea de parmezan. Amestecati bine.



Intr-o alta tigaie topiti untul si adaugati faina amestecand bine de tot. Atentie, focul trebuie sa fie mic. Turnati si laptel si amestecati pana amestecul se ingroasa. Luati de pe foc, adaugati galbenusurile si condimentati cu puna sare si piper.



Intr-o tava unsa cu unt asezati un strat de felii de vintete, adaugati sare si piper, apoi turnati tot amestecul de ciuperci. Ultimul strat va fi unul de vinete, iar peste acesta turnati sosul alb. La final nu uitati de restul de parmezan si pesmet care trebuie presarate cu grija.



Introduceti la cuptor (200 grade) pentru 40 minute. In primele 20 de minute acoperiti tava cu o folie de aluminiu, apoi spre final inalaturati-o pentru a se runemi putin in exterior.



Taiati cu grija dupa ce s-a racit putin.



Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/, sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209



O duminica frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca gustoasa vegetariana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

23 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 2 vinete mari
  • - 900g ciuperci (am folosit champignon
  • brune si paleurotus)
  • - 4 cubulete de unt
  • - 2 cepe medii
  • - 4 catei usturoi
  • - o lingurita oregano uscat
  • - o lingurita scortisoara
  • - o lingurita busuioc uscat
  • - 100ml sos de rosii
  • - 4 oua batute
  • - 60ml vin alb
  • - 250g parmezan
  • - 30g pesmet
  • Pentru sos:
  • - 8 linguri unt
  • - 50g faina
  • - 350ml lapte
  • - 4 galbenusuri
  • - sare de mare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
. Budincă de vinete