autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Muschi afumat (acasa)

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
2 bucati muschi proaspat (3 kg), sare mare,piper, ienibahar,cimbru,nucsoara (macinate), Baitz:, la 3 l apa, , 3 linguri sare mare, o ceapa, 2 foi de dafin, boabe de piper si de ienibahar, 0 caciulie usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 2h

29 voturi

Mod de preparare

Amestecam condimentele, intindem amestecul de prafuri peste muschi.Lasam 3-4 ore,il asezam intr-un vas mai inalt, peste care turnam baitzul.
Baitzul se obtine prin fierberea apei cu sarea, condimentele, ceapa si usturoiul.Lasam carnea in baitz 24 de ore, apoi o stergem si afumam la foc. Inainte de servire, spalam muschiul, il fierbem in apa cu vin,usturoi, ceapa si condimente.
(Ca timp de preparare nu am alocat timpul de macerare si nici periada cat se afuma care e de circa 3 ore. Am specificat doar timpul efectiv pe care il aloc lucrand la carne si baitz)
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi afumat (acasa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Clatite cu piept de pui si ciuperci

Clatite cu piept de pui si ciuperci

Clatitele se fac asa cum stiti dvs, numai ca fara adaos de zahar sau arome. Pieptul de pui si

8 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 06 martie 2010

    Arata minunat.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Si noi afumam muschi, piept de porc, carnati... Tare mult ne plac!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Foarte interesant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Super bun...felicitari...

    • Nicolae

      Nicolae (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      este excelent...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Tot ce se poate face in casa (acasa) merita tot efortul.Felicitari pentru prezentare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Vai da ce bine arata il mananci cu ochii! Personal afumatura imi face rau;dar pt ceilalti...ai casei..

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Cred ca sunt o nebunie afumaturile d-voastra.Bravo,va felicit!va multumesc pentru ca impartasiti cunostintele d-voastra si altora!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

29 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati muschi proaspat (3 kg)
  • sare mare,piper
  • ienibahar,cimbru,nucsoara (macinate)
  • Baitz:
  • la 3 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • o ceapa
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper si de ienibahar
  • 0 caciulie usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena

Arata minunat.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paté din ficat de curcan cu vin rosu