Ingrediente
750g.cartofi,, 200g.frisca pentru gatit,, 600g.fasole verde,, 1 ceapa,, 600g.muschi de porc (se taie in 4 felii),, 2-4 linguri de ulei,, 2 ramurele de cimbrisor,, 1,5dl.cafea neagra (nu foarte tare),, 1,25dl.supa (poate fi si din cubulet),, 4 linguri sherry,, 2 linguri jeleu de coacaze,, 2 linguri amidon alimentar,, 1 lingura unt,, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
2.In uleiul fierbinte se frig fileurile de carne de porc pe ambele parti 2-3 minute.Se scot din tigaie, se sareaza ,pipereaza si se pastreaza la cald.
3.In uleiul ramas de la frigerea carnii se pune cafeaua si supa de carne cimbrisorul luat de pe ramurele si se lasa sa dea clocot;se adauga jeleul de coacaze si sherry, se da din nou in clocot, apoi se pune amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu putina apa rece.Se amesteca si , cand are consistenta unui sos mai gros, se sareaza ,pipereaza si se ia de pe foc.
4.In unt se caleste ceapa si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa .Carnea se serveste cu cartofii gratinati, cu garnitura de fasole verde si cu sos.Se orneaza cu frunzulite de cimbrisor.