autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Ingrediente
750g.cartofi,, 200g.frisca pentru gatit,, 600g.fasole verde,, 1 ceapa,, 600g.muschi de porc (se taie in 4 felii),, 2-4 linguri de ulei,, 2 ramurele de cimbrisor,, 1,5dl.cafea neagra (nu foarte tare),, 1,25dl.supa (poate fi si din cubulet),, 4 linguri sherry,, 2 linguri jeleu de coacaze,, 2 linguri amidon alimentar,, 1 lingura unt,, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Cartofii curatati se taie felii,se sareaza , pipereaza si se aseaza intr-un vas de Jena.Se stropesc cu frisca de gatit si se pun in cuptorul preincalzit, la 200*C, timp de 45 minute.Intre timp, fasolea verde se fierbe in apa clocotita cu sare,timp de 15 minute.Ceapa se toaca marunt.
2.In uleiul fierbinte se frig fileurile de carne de porc pe ambele parti 2-3 minute.Se scot din tigaie, se sareaza ,pipereaza si se pastreaza la cald.
3.In uleiul ramas de la frigerea carnii se pune cafeaua si supa de carne cimbrisorul luat de pe ramurele si se lasa sa dea clocot;se adauga jeleul de coacaze si sherry, se da din nou in clocot, apoi se pune amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu putina apa rece.Se amesteca si , cand are consistenta unui sos mai gros, se sareaza ,pipereaza si se ia de pe foc.
4.In unt se caleste ceapa si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa .Carnea se serveste cu cartofii gratinati, cu garnitura de fasole verde si cu sos.Se orneaza cu frunzulite de cimbrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă

14 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Curcan fript cu portocale

Curcan fript cu portocale

1. Pentru marinata, se curate o portocala de coaja si pielitele albe si se taie rondele, apoi

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 750g.cartofi,
  • 200g.frisca pentru gatit,
  • 600g.fasole verde,
  • 1 ceapa,
  • 600g.muschi de porc (se taie in 4 felii),
  • 2-4 linguri de ulei,
  • 2 ramurele de cimbrisor,
  • 1,5dl.cafea neagra (nu foarte tare),
  • 1,25dl.supa (poate fi si din cubulet),
  • 4 linguri sherry,
  • 2 linguri jeleu de coacaze,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1 lingura unt,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpite la cuptor cu masline