autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Ingrediente
750g.cartofi,, 200g.frisca pentru gatit,, 600g.fasole verde,, 1 ceapa,, 600g.muschi de porc (se taie in 4 felii),, 2-4 linguri de ulei,, 2 ramurele de cimbrisor,, 1,5dl.cafea neagra (nu foarte tare),, 1,25dl.supa (poate fi si din cubulet),, 4 linguri sherry,, 2 linguri jeleu de coacaze,, 2 linguri amidon alimentar,, 1 lingura unt,, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Cartofii curatati se taie felii,se sareaza , pipereaza si se aseaza intr-un vas de Jena.Se stropesc cu frisca de gatit si se pun in cuptorul preincalzit, la 200*C, timp de 45 minute.Intre timp, fasolea verde se fierbe in apa clocotita cu sare,timp de 15 minute.Ceapa se toaca marunt.
2.In uleiul fierbinte se frig fileurile de carne de porc pe ambele parti 2-3 minute.Se scot din tigaie, se sareaza ,pipereaza si se pastreaza la cald.
3.In uleiul ramas de la frigerea carnii se pune cafeaua si supa de carne cimbrisorul luat de pe ramurele si se lasa sa dea clocot;se adauga jeleul de coacaze si sherry, se da din nou in clocot, apoi se pune amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu putina apa rece.Se amesteca si , cand are consistenta unui sos mai gros, se sareaza ,pipereaza si se ia de pe foc.
4.In unt se caleste ceapa si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa .Carnea se serveste cu cartofii gratinati, cu garnitura de fasole verde si cu sos.Se orneaza cu frunzulite de cimbrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 750g.cartofi,
  • 200g.frisca pentru gatit,
  • 600g.fasole verde,
  • 1 ceapa,
  • 600g.muschi de porc (se taie in 4 felii),
  • 2-4 linguri de ulei,
  • 2 ramurele de cimbrisor,
  • 1,5dl.cafea neagra (nu foarte tare),
  • 1,25dl.supa (poate fi si din cubulet),
  • 4 linguri sherry,
  • 2 linguri jeleu de coacaze,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1 lingura unt,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pasare in sos de bere