autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc in aluat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
1,5 kg muschi de porc, 400 g ciuperci taiate, in conserva, 2 cepe, 2 galbenusuri, 5 linguri unt, 100 ml vin, 3 linguri smantana, 125 g pate gasca, 400 g aluat foietaj, o legatura patrunjel verde, sare, piper mozaic

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.
Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.
Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.
Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.
Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.
Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu limba si masline

Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficat prajit cu ciuperci champignon

Ficat prajit cu ciuperci champignon

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care

20 voturi    15 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ce bun soro! vreau si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte gustos, Sidy draga!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Bine mai arata ! Felicitari, cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Vaiiiiiiii ce bunatate! Si arata absolut tentanta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Excelenta si chiar buna ideia de a unge carnea cu pateu.Felicitari!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mama !!!!!!!!! Sidy draga, da ce minunatie ai facut tu aici ....tare buna tre sa fie fripturica asta...pacat ca Oradea nu-i aci langa mine...ca doamne ce-ti mai face-am o vizita hi,hi,hi. Felicitari ! ***** Pupici cu drag.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ce minunăţie,Sidy dragă! Şi eu care ziceam că m-apuc de "păscut" ca să-mi scadă colesterolul şi fălcuţele.Cu aşa o reţetă n-am nicio şansă. Trebuie s-o fac şi eu! Foarte faină! BRAVO! Te pup.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Arata excelent,Sidy!Felicitari*****!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Waw!!!!!! Arata de nu se poate mai bine. Felicitari Sidy!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 400 g ciuperci taiate
  • in conserva
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri unt
  • 100 ml vin
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate gasca
  • 400 g aluat foietaj
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper mozaic

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun soro! vreau si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Gratin de andive cu jambon