autor:

Varadi Silvia

» » Fripturi

Muschi de vita cu sos de rosii si rodie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
400g muschi de vita, 10-15 boabe de piper colorate, 150ml sos de rosii, 1 lingura sos de rodii, sare si piper dupa gust, 50ml vin rosu, 2 linguri ulei de masline, 10 fire ceapa verde foarte subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Bucata de muschi se taie in doua,apoi se preseaza cu mana(nu se bate).
Intr-o tigaie,se incinge uleiul de masline si se prajesc boabele de piper cateva secunde.Se condimenteaza muschiul cu sare si piper,apoi se prajeste cate 8 minute pe fiecare parte.(Daca il vreti mai facut il tineti cate 10 minute pe fiecare parte)Cand este facut pe ambele parti se adauga vinul,se lasa sa se evapore alcoolul,apoi se adauga frunzele de ceapa fin tocate.(in mod normal la acest preparat era nevoie de ciboulette,cum nu am avut ,am folosit cele mai subtiri frunze de la ceapa verde).Se toarna sosul de rosii amestecat cu cel de rodii se mai condimenteaza cu sare si piper si 1 lingurita zahar brut.Se lasa sa dea 2 clocote si este gata.Se serveste alaturi de cartoifi,orez ,sau ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita cu sos de rosii si rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de iepure

Friptura de iepure

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul . Se pune la fiert in apa intr-un vas

10 voturi    5 comentarii
3h
Fripturi
Friptura de rata cu portocale

Friptura de rata cu portocale

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi. Sarezi, ungi rata cu

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna! Si la noi asta e o problema, nu am de unde sa il procur, poate in orase mari.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte bun ! Aici,se foloseste des sosul de rodii;eu nu-l foloseam des,dar cu reteta asta(super),m-ai convins ! Ai 5 stelute de la mine.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Interesant!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Lucica Mihaila,sosul de rodii il gasesti in magazinele cu specific Arabesc.Eu l-am luat de la un magazin de pe Calea Mosilor.Este un sos facut din rodii, forte gros,dulce acrisor si tare aromat.Se foloseste mai ales in bucataria asiatica si nu numai.Sper ca ti-am fost de ajutor.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Ma intereseaza sosul de rodie. Vreau amanunte. Reteta excelenta! de 5 stele :)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate!arata foarte bine sosul

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Cred ca sosul de rodii da un gust deosebit.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Super a iesit ,o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400g muschi de vita
  • 10-15 boabe de piper colorate
  • 150ml sos de rosii
  • 1 lingura sos de rodii
  • sare si piper dupa gust
  • 50ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 fire ceapa verde foarte subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Si la noi asta e o problema, nu am de unde sa il procur, poate in orase mari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)