MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de vitel - 2.000
  • - unt - 0.200
  • - sare - 0.015
  • - piper - 0.0001
  • - bacon ( kaizer ) - 0.400
  • - vin rosu dulce - 0.150
  • - broccoli - 0.500
  • - cartofi - 1.000
  • - patrunjel
  • - fructe padure congelate - 0.150
  • - anghinare ( conserva ) - 0.300
  • - suc de rosii - 0.200
  • - rozmarin macinat - 0.005

Mod de preparare

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste de jur -imprejur ) cu felii subtiri de bacon, fixidu-se cu grija cu niste scobitori ( care inainte de servirea preparatului se vor indeparta !!!).Din cartofi se executa butoiase ( cocoti), care se fierb de consistenta cartofului natur.

Muschiul de vitel se soteaza la tigaie in putin unt, pe o parte si pe alta, pana ce capata culoarea aurie.Se aromeaza cu sare si piper. Spre sfarsit tigaia se deglaseaza cu putin vin rosu ( atentie la flacara din tigaie !). Muschiul se scoate separat si se tine la cald.In tigaia in care s-a prajit carnea se face sosul astfel: jiul ramas se amesteca cu suc de rosii, rozmarin si putin vin rosu. Se adauga fructele de padure ( asa congelate cum sunt!). Se lasa sa se reduca , pana ce sosul are omogenitatea necesara.

Buchetelul de broccoli si anghinarea se trag separat la tigaie cu putin unt, sare si piper.

Preparatul se monteaza pe o farfurie astfel : pe mijloc se pune un pat de anghinare, deasupra se pune muschiul de vitel, de jur-imprejur se pun simetric cocotii de cartofi, broccoli si sosul de fructe de padure . Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise