autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Muschi la tava cu legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg muschi de porc (3-4 muschiuleti), 2 morcovi mari (carote), 2 cartofi mari, 250 g sunca sau costita, 50 g telina, 1/2 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni, 1 legatura marar, patrunjel, optional cateva ciuperci champignon, zeama de la 1/2 lamaie, 1 capatana usturoi, 2 lingurite boia, 1 lingurita piper, 1 lingurita cimbru, 4-5 foi de dafin, 5 linguri ulei, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot, pana jos). Condimentati carnea cu piper, cimbru, paprika, boia, sare si puneti-o intr-o tava mai lunga si adanca. Asezati in crestaturi cate o fasie de ardei gras rosu si felii de usturoi si acoperiti carnea cu felii de costita.
Curatati legumele, spalati-le, taiati-le in felii mai grosute (aproximativ 15 mm) si asezati-le alternativ langa carne. Turnati in tava apa pana ajunge la nivelul carnii, uleiul, zeama de lamaie si condimentati cu cimbru, sare, piper, boia. Puneti deasupra ciupercile, felii de peperoni, restul de usturoi taiat feliute, verdeata, ardei gras, foile de dafin, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc mediu pentru o ora.
Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, gustati zeama si mai condimentati, daca mai trebuie si introduceti din nou tava in cuptor pentru inca 30 minute la foc mic pana se rumenesc frumos.
Scoateti pe un platou, cu ajutorul unei spatule, cate un muschiulet intreg, legumele asa cum au fost asezate in tava si garnisiti cu muraturi (castraveti, gogosari), felii de rosii, verdeata. Turnati in platou si sos din tava.
Asezati pe farfurii cate doua trei felii de muschiulet, cateva felii de legume, ciupercute, fasii de castraveciori, verdeata, 2-3 linguri de sos din tava, eventual decorati si cu cate o felie de lamaie. Puteti pune pe masa o sosiera cu sos din tava, in care puteti adauga putin otet sau usturoi, dupa gust.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de curcan invelit in foi de varza acra

Piept de curcan invelit in foi de varza acra

Daca pieptul de curcan este mare il tai in doua si-l fac pe rand, pentru ca intra mai multe foi de

9 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Gratar din ceafa de porc cu cartofi

Gratar din ceafa de porc cu cartofi

Bucatile de ceafa se tin de seara pina dimineata intr-un bait facut din vin, sosul de soia,boia,

8 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bun, arata bine de tot!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Arata foarte, foarte, bine.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg muschi de porc (3-4 muschiuleti)
  • 2 morcovi mari (carote)
  • 2 cartofi mari
  • 250 g sunca sau costita
  • 50 g telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni
  • 1 legatura marar
  • patrunjel
  • optional cateva ciuperci champignon
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 capatana usturoi
  • 2 lingurite boia
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 4-5 foi de dafin
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun, arata bine de tot!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptură de porc cu ceapă la tavă