autor:

Oana D.

» » Mancaruri cu carne

Muschi umplut

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2011

Ingrediente
1 kg muschi, 50 g ciuperci, 50 g sunca, inca 100 g muschi, 100 g ficat, o bucatica de slanina, o ceapa mare, ulei/unt pt ceapa, verdeata, sare, piper, arome, un pahar de vin rosu (sau de care aveti), nucsoara rasa, o lingura de faina, 50 ml coniac.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul pana se subtiaza uniform si capata o forma dreptunghiulara de 2-3 cm grosime. Se pun sarea, piperul, aromele. Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei pana devine aurie. Ficatul, sunca, ciupercile, jumatate din slanina si bucatica de muschi de porc se taie cubulete formand umplutura.
In tigaia cu ceapa se calesc timp de 10 minute si cubuletele de muschi la foc potrivit. Se sareaza si pipareaza restul ingredientelor taiate, se da nucsoara rasa, apoi se pun si ele in tigaia cu ceapa calita. Se lasa 10-15 minute la foc mic, eventual cu capacul pus. Cu 2-3 minute inainte de a fi gata, se adauga si o lingura rasa de faina amestecand mereu, pentru a lega compozitia. Se ia de pe foc si la 10 minute se adauga verdeata tocata marunt si coniacul.
Umplutura se aseaza pe muschi in lung, iar deasupra umpluturii se pune bucatica de slanina, taiata pe lung daca s-a putut, daca nu, taiata bucati.
Se ruleaza carnea strans, sau se coase si se da la cuptor la foc potrivit spre tare.
Dupa 10 minute se stinge cu vin si se mai lasa la fript la foc moale o ora, o ora si un sfert. Cand este gata, se scoate, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii care se aseaza pe un platou.
Se serveste cu legume sote si vin rosu, sau ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si

3 voturi    3 comentarii
59 min
Fripturi
Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo  assado no forno com batata doce)

Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)

Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã. Acest

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    asta e reteta? asta e opera de arta! felicitari!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    Tare bine mai arata...despre gust, nu are rost sa mai zic ceva,hi,hi,hi...spune totul imaginea. *****

  • Oana D.

    Oana D. (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Va multumesc pentru apreciere, este intr-adevar o reteta nu foarte complicata si iese ceva bun si foarte aspectuos :)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      Super reţetă si prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      O reteta gustoasa si usor de pregatit...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi
  • 50 g ciuperci
  • 50 g sunca
  • inca 100 g muschi
  • 100 g ficat
  • o bucatica de slanina
  • o ceapa mare
  • ulei/unt pt ceapa
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • arome
  • un pahar de vin rosu (sau de care aveti)
  • nucsoara rasa
  • o lingura de faina
  • 50 ml coniac.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Specialitate de cascaval

Specialitate de cascaval

Se taie cascavalul in felii subtiri si se pune o treime din ele intr-o oala la bain marie, cu capacul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Marian (Chef de cuisine)

asta e reteta? asta e opera de arta! felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vitel cu varza in vasul roman