Muschi umplut

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Muschi umplut

Ingrediente

  • 1 kg muschi
  • 50 g ciuperci
  • 50 g sunca
  • inca 100 g muschi
  • 100 g ficat
  • o bucatica de slanina
  • o ceapa mare
  • ulei/unt pt ceapa
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • arome
  • un pahar de vin rosu (sau de care aveti)
  • nucsoara rasa
  • o lingura de faina
  • 50 ml coniac.

Mod de preparare

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul pana se subtiaza uniform si capata o forma dreptunghiulara de 2-3 cm grosime. Se pun sarea, piperul, aromele. Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei pana devine aurie. Ficatul, sunca, ciupercile, jumatate din slanina si bucatica de muschi de porc se taie cubulete formand umplutura.

In tigaia cu ceapa se calesc timp de 10 minute si cubuletele de muschi la foc potrivit. Se sareaza si pipareaza restul ingredientelor taiate, se da nucsoara rasa, apoi se pun si ele in tigaia cu ceapa calita. Se lasa 10-15 minute la foc mic, eventual cu capacul pus. Cu 2-3 minute inainte de a fi gata, se adauga si o lingura rasa de faina amestecand mereu, pentru a lega compozitia. Se ia de pe foc si la 10 minute se adauga verdeata tocata marunt si coniacul.

Umplutura se aseaza pe muschi in lung, iar deasupra umpluturii se pune bucatica de slanina, taiata pe lung daca s-a putut, daca nu, taiata bucati.

Se ruleaza carnea strans, sau se coase si se da la cuptor la foc potrivit spre tare.

Dupa 10 minute se stinge cu vin si se mai lasa la fript la foc moale o ora, o ora si un sfert. Cand este gata, se scoate, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii care se aseaza pe un platou.

Se serveste cu legume sote si vin rosu, sau ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise