autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Muşchiuleţ de porc la tavă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
2 muşchiuleţi, cartofi, cepe mici, usturoi, morcovi(dacă vă plac), ulei, 400 ml de vin alb de calitate, sare, piper, boia, 1 bucată de dovleac(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se condimentează carnea cu amestec de sare, piper şi boia.
Se aranjează, într-o tavă uleiată generos, carnea şi legumele şi se toarnă vinul.Se dă la cuptor încălzit.
Când vinul s-a evaporat, se mai adaugă ulei, se întoarce carnea si se mai adauga ulei peste ele.
Se supraveghează operaţiunea cu vigilenţă, se mai ung elementele componente, se mai întorc etc.
Când este aproape făcută carnea, se taie felii mai groase şi se mai presară nişte amestec de condimente.
Se serveşte cu salată verde sau cu murături.
E ceva...
Eu am copt şi nişte dovleac pentru garnitură şi culoare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    M-ai omorat!!!!

  • maria barna (Maestru bucatar) , 30 octombrie 2011

    Foarte buna reteta de muschiulet la tava. Ptr pregatit la cuptorul electric nu trebuie pus atat de mult vin, pentru ca procesul de evaporare e mai redus. Maria

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Un festin pe cinste...Felicitari ! *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Foarte fin si imi inchipui ce combinatie super a fost cu dovleac copt!***** Inca nu ne-ai dat reteta de la cozonacul de la avatar!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 muşchiuleţi
  • cartofi
  • cepe mici
  • usturoi
  • morcovi(dacă vă plac)
  • ulei
  • 400 ml de vin alb de calitate
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 bucată de dovleac(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

M-ai omorat!!!!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi la cuptor