autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Muşchiuleţ de porc la tavă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
2 muşchiuleţi, cartofi, cepe mici, usturoi, morcovi(dacă vă plac), ulei, 400 ml de vin alb de calitate, sare, piper, boia, 1 bucată de dovleac(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se condimentează carnea cu amestec de sare, piper şi boia.
Se aranjează, într-o tavă uleiată generos, carnea şi legumele şi se toarnă vinul.Se dă la cuptor încălzit.
Când vinul s-a evaporat, se mai adaugă ulei, se întoarce carnea si se mai adauga ulei peste ele.
Se supraveghează operaţiunea cu vigilenţă, se mai ung elementele componente, se mai întorc etc.
Când este aproape făcută carnea, se taie felii mai groase şi se mai presară nişte amestec de condimente.
Se serveşte cu salată verde sau cu murături.
E ceva...
Eu am copt şi nişte dovleac pentru garnitură şi culoare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul

32 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Placinta  cu carne - Ana

Placinta cu carne - Ana

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    M-ai omorat!!!!

  • Fara foto

    maria barna (Maestru bucatar) , 30 octombrie 2011

    Foarte buna reteta de muschiulet la tava. Ptr pregatit la cuptorul electric nu trebuie pus atat de mult vin, pentru ca procesul de evaporare e mai redus. Maria

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Un festin pe cinste...Felicitari ! *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Foarte fin si imi inchipui ce combinatie super a fost cu dovleac copt!***** Inca nu ne-ai dat reteta de la cozonacul de la avatar!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 muşchiuleţi
  • cartofi
  • cepe mici
  • usturoi
  • morcovi(dacă vă plac)
  • ulei
  • 400 ml de vin alb de calitate
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 bucată de dovleac(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

97 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

M-ai omorat!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui romanesc