autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
250 gr zahar, 200 gr miere, 100 ml apa, zeama de la 1 lamaie, 2 albusuri, 1 lingurita esenta de vanilie, 125 gr cereale, 2 foi de napolitana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de 10 minute.
Se inglobeaza cerealele.Intr-o tava, se aseaza o foaie de napolitana.Se toarna amestecul cu albusuri si se niveleaza apoi se acopera cu cealalta foaie de napolitana si se preseaza usor.Prajitura se lasa sa stea minim 4 ore intr-un loc uscat si racoros apoi se taie in dreptunghiuri si se serveste.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema alba si cereale crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata cu capsuni si banana

Inghetata cu capsuni si banana

Spalam capsunele si le taiem pe jumatate, taiem banana felii. Punem in blender iaurt, siropul de

0 voturi    0 comentarii
5 min
Spume si creme dulci
Clatite cu Crema de Mascarpone

Clatite cu Crema de Mascarpone

 Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă

1 vot    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Carolina_Mazilu

    Carolina_Mazilu (Maestru bucatar):

    A iesit foarte buna insa mi-a iesit mai multa compozitie decat a fost nevoie pt doua foi de napolitana. Am pus fulgi de porumb in compozitie si a fost superba.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Liliana , 14 mai 2015

    fara miere nu merge

  • Fara foto

    Mandrescu Elena Aurora , 09 noiembrie 2014

    da cred ca ar fi foarte buna si cu nuca in loc de cereale

  • Fara foto

    Olimpia Jivanov , 26 octombrie 2014

    Halvita romaneasca foarte bun!!!!

    • Fara foto

      Doinita Elena , 25 octombrie 2014

      foile sunt din pachet mare sau mic, la cantitatile de mai sus?

    • Fara foto

      Vetuta Bebec , 20 noiembrie 2013

      O fac si eu ,dar in loc de ceriale folosesc nuca,stafide si rahat.

    • Fara foto

      Lumi Nick , 11 septembrie 2013

      faceam reteta asta see you nuca prajita in loc de cereale.. dar cred ca-i f buna si asa.. o s-o incerc.

    • Fara foto

      Adela Vasile Neagu , 10 septembrie 2013

      am mai facut ceva asemanator si cred ca si aceasta prajitura este ff buna.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      O minunatie!!! Iti lasa gura apa :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Laura Dachman , 19 aprilie 2010

      Dupa 1-2 zile incepe sa se uste compozitoa cu albusri si se poate taia :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Minunat ! Imi aminteste de copilarie(mama nu pune cereale).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Arata minunat.

    • Fara foto

      Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Felicitari pentru reteta! Arata foarte bine. Pot sa folosesc alceva in loc de fulgi?

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Arata foarte bine!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      si eu zic ca e n fel de halvita .buna trebuie sa fie !

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Laura superb ca de obicei. Intrebare : se intareste bine si se taie usor? Arata super, am salvat-o.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Ce bine arata,parca e nuga!

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      pare interesant, e un fel de halvita preparata mai rapid (nu se bat albusurile la bain-marie)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 200 gr miere
  • 100 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 gr cereale
  • 2 foi de napolitana

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

O minunatie!!! Iti lasa gura apa :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Tiramisu cu fructe de pãdure Tiramisu cu fructe de pãdure

Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva rece". La noi e incã

16 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Briose colorate