autor:

Marian

» » Mancaruri cu carne

Nebunie la tigaie cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Ingrediente
300g ficatei de pui, 200g pulpa de vitel, 500g piept de pui dezosat, nucsoara, oregano, cimbru, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei, o capatana de usturoi, 300 g malai (pentru mamaliga)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se taie cubulete carnea (de toate tipurile) si se amesteca cu condimentele (dupa gustul si placerea fiecaruia). Se lasa circa o ora la rece timp in care se prepara mamaliguta si mujdeiul de usturoi. Mujdeiul il prepar dintr-o capatana de usturoi, zdrobit si frecat cu o lingurita de ulei de masline, apoi cu o lingurita de otet de mere pana se face "maioneza". Se adauga apoi o ceasca de apa si e gata!
Intre timp se face si mamaliguta si se acopera cu un prosop curat.
Carnea, se pune la prajit in ulei, acoperita cu un capac, ca sa se fragezeasca, dupa care se ia capacul pentru a se rumeni. Se serveste cu mare pofta si eventual cu un vin rosu rece demisec! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie la tigaie cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu pui, smantana si foietaj

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Chiar ca e nebunie la tigaie....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2012

    Foarte apetisant!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    este intr-adevar foarte gustoasa...de sezon!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

      O nebunie deliciosa rau tare.....mi sa facut o pofta....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 300g ficatei de pui
  • 200g pulpa de vitel
  • 500g piept de pui dezosat
  • nucsoara
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • o capatana de usturoi
  • 300 g malai (pentru mamaliga)

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

35 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Chiar ca e nebunie la tigaie....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui