autor:

Marian

» » Mancaruri cu carne

Nebunie la tigaie cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Ingrediente
300g ficatei de pui, 200g pulpa de vitel, 500g piept de pui dezosat, nucsoara, oregano, cimbru, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei, o capatana de usturoi, 300 g malai (pentru mamaliga)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se taie cubulete carnea (de toate tipurile) si se amesteca cu condimentele (dupa gustul si placerea fiecaruia). Se lasa circa o ora la rece timp in care se prepara mamaliguta si mujdeiul de usturoi. Mujdeiul il prepar dintr-o capatana de usturoi, zdrobit si frecat cu o lingurita de ulei de masline, apoi cu o lingurita de otet de mere pana se face "maioneza". Se adauga apoi o ceasca de apa si e gata!
Intre timp se face si mamaliguta si se acopera cu un prosop curat.
Carnea, se pune la prajit in ulei, acoperita cu un capac, ca sa se fragezeasca, dupa care se ia capacul pentru a se rumeni. Se serveste cu mare pofta si eventual cu un vin rosu rece demisec! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie la tigaie cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rostbif-acoperit cu mirodenii

Rostbif-acoperit cu mirodenii

Incalzim cuptorul la faza de gratar cu cuptor impreuna la 250 de grade. Carnea o spal dar daca are

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de mazare cu scarita de porc

Mancarica de mazare cu scarita de porc

Se taie scarita de porc bucati si se pune in tigaie la foc mic aproxinativ 6 - 7 minute. In tigaie,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Chiar ca e nebunie la tigaie....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2012

    Foarte apetisant!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    este intr-adevar foarte gustoasa...de sezon!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

      O nebunie deliciosa rau tare.....mi sa facut o pofta....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 300g ficatei de pui
  • 200g pulpa de vitel
  • 500g piept de pui dezosat
  • nucsoara
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • o capatana de usturoi
  • 300 g malai (pentru mamaliga)

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

35 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Chiar ca e nebunie la tigaie....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne cu sos alb si garnitura de orez