Nectar de corcoduse

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Nectar de corcoduse

Ingrediente

  • 10Kg corcoduse coapte
  • 2,5 kg zahar
  • Apa

Mod de preparare

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o) si golim zaharul peste ele. Daca fructele nu sunt foarte coapte, este nevoie de zahar mai mult. Adaugam apa rece peste fructe doar atat cat sa le acopere, sa treaca putin peste ele.

Le punem la fiert, la foc mic si le lasam pana fructele se inmoaie., eu le-am fiert 40’.

Scoatem fructele pe rand, cu o paleta intr-o strecuratoare si cu o lingura frecam pana isi lasa toata pulpa si raman doar semintele si eventual pielita .

Amestecam compozitia groasa cu restul de lichid ramas si umplem sticlele dinainte spalate si uscate, apoi le punem capacele si le infiletam.

Punem sticlele intr-o oala inalta (eu am folosit oala in care am fiert si inca una de 9L), in care am pus cateva ziare pe fund si adaugam apa sa ajunga pana la gatul sticlelor. Dam la foc si din momentul in care apa fierbe, lasam 30’. Dupa ce oprim focul, lasam sticlele in apa fierbinte pana ce aceasta se raceste complet.

Scoatem sticlele din apa , le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.

Ps:Eu am avut 8 kg fructe galbene si 2 kg fructe rosii, asa ca le-am fiert separat si am optinut doua feluri de nectar . Cantitatea rezultata 11L ,nectar galben si 3 L nectar rosu.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure