Ingrediente
10Kg corcoduse coapte, 2,5 kg zahar, Apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
7 voturi
Mod de preparare
Le punem la fiert, la foc mic si le lasam pana fructele se inmoaie., eu le-am fiert 40’.
Scoatem fructele pe rand, cu o paleta intr-o strecuratoare si cu o lingura frecam pana isi lasa toata pulpa si raman doar semintele si eventual pielita .
Amestecam compozitia groasa cu restul de lichid ramas si umplem sticlele dinainte spalate si uscate, apoi le punem capacele si le infiletam.
Punem sticlele intr-o oala inalta (eu am folosit oala in care am fiert si inca una de 9L), in care am pus cateva ziare pe fund si adaugam apa sa ajunga pana la gatul sticlelor. Dam la foc si din momentul in care apa fierbe, lasam 30’. Dupa ce oprim focul, lasam sticlele in apa fierbinte pana ce aceasta se raceste complet.
Scoatem sticlele din apa , le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.
Ps:Eu am avut 8 kg fructe galbene si 2 kg fructe rosii, asa ca le-am fiert separat si am optinut doua feluri de nectar . Cantitatea rezultata 11L ,nectar galben si 3 L nectar rosu.
Pofta buna !
Aurel Balaci , 03 august 2014
am să încerc anul viitor ,acum este tîrziu !
Petre Petroi , 27 iulie 2014
am facut,este un deliciu ! se face si fara zahar ptr. diabetici .
Contora Livia , 26 iulie 2014
superb si ff bun!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014
Delicios*****