autor:

Ioana

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Ingrediente
250g margarină, 500g zahăr, 5 linguri de cacao, 1 cană lapte, 4 ouă, 200g făină, 1 plic praf de copt, 1 ciocolată cu lapte, migdale

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.Etapa 2: Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.



Etapa 3: La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.



Etapa 4: Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.



Etapa 5: Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Încălzim cuptorul la 180 grade. Punem hârtie de copt într-o tavă 15/25 cm. Fierbem niște apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu nuci si stafide

Negresa cu nuci si stafide

Se freaca bine ouale cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, incepem sa punem pe rand ulei, lapte si

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2014

    Gustoasă!

  • Fara foto

    Bela Popa , 11 decembrie 2014

    super.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250g margarină
  • 500g zahăr
  • 5 linguri de cacao
  • 1 cană lapte
  • 4 ouă
  • 200g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ciocolată cu lapte
  • migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se spala bine in apa rece, se curata si se taie in bucati de 3,5 cm. Se lasa 10

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

Gustoasă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Briose cu malai si afine