autor:

Ioana

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Ingrediente
250g margarină, 500g zahăr, 5 linguri de cacao, 1 cană lapte, 4 ouă, 200g făină, 1 plic praf de copt, 1 ciocolată cu lapte, migdale

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.Etapa 2: Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.



Etapa 3: La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.



Etapa 4: Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.



Etapa 5: Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu gem acrisor de prune

Negresa cu gem acrisor de prune

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand

29 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri pentru copii
Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Preparăm blatul pentru negresă.  Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2014

    Gustoasă!

  • Fara foto

    Bela Popa , 11 decembrie 2014

    super.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 250g margarină
  • 500g zahăr
  • 5 linguri de cacao
  • 1 cană lapte
  • 4 ouă
  • 200g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ciocolată cu lapte
  • migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se spala bine in apa rece, se curata si se taie in bucati de 3,5 cm. Se lasa 10

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

Gustoasă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune din fulgi de cartofi