autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
1 ou, 1 cana zahar, jumate cana ulei, 1 cana lapte, 2 cani faina, 1 lingura bicarbonat, 3 linguri gem, 3 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

270 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga bicarbonatul,faina si cacaoa.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptor la 180 grade cam 30-35 de minute.
Facem o glazura de ciocolata (eu fac glazura obisnuita din cioco+unt+frisca) si presaram cu nuci,alune,stafide...dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Încălzim cuptorul la 180 grade. Punem hârtie de copt într-o tavă 15/25 cm. Fierbem niște apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Foarte simpla reteta, arata minunat prajitura. Am si eu o varianta.

  • Any_Tutu

    Any_Tutu (Bucatar sef):

    usor de preparat si foarte delicioasa

  • Radu_MB

    Radu_MB (Maestru bucatar):

    Reteta e excelenta. Eu nu adaug gem dar cred ca ar iesi foarte bine si daca as face acest lucru.

    • IATAN ANAMARIA (Bucatar sef):

      Buna ziua, vreau sa fac si eu prajitura insa nu stiu cat unt imi trebuie:(((, ma poate ajuata cineva???

    • florina (Maestru bucatar):

      AM FACUT ACEASTA RETETA SI SUNT FOARTE MULTUMITA. IN LOC DE BICARBONAT(NU AVEAM ) AM FOLOSIT JUMATATE DE PLICULET DE DROJDIE PRAF,IAR PE DEASUPRA NEGRESIEI AM PUS NISTE CIOCOLATA (TIP NUTELLA CARE SE INTINDE PE PAINE)DOAR CA AM DILUAT-O CU LAPTE. IN FINAL ZAHAR PUDRA!!! MULTUMESC PTR RETETA ! PS: COPILASII MEI AU FOST FOARTE MULTUMITI.

    • mia

      mia (Chef de cuisine):

      Am preparat prajitura,nu am mai adaugat nimic in plus din ce era in reteta si mi-a iesit super,foarte usor de facut......Felicitari....

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 14 comentarii

  • Teo Moldoveanu , 05 iulie 2018

    Eu pun in compozitie si nuci, uscate in cuptor si maruntite.

  • Oana Nita , 20 iunie 2014

    se poate pune si un pic de nuca in compozitie??

  • Corina Ciumedeanu , 15 iulie 2013

    este deliciosa mama mea o facea in copilaria mea dar sa dus saraca ODIHNEASCASE IN PACE SI NU AM MAI STIUT RETETA va MULTUMESC.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

      Delicioasa! Merci mult de reteta!

    • oly (Bucatar) , 24 ianuarie 2012

      Delicioasa ! Si usor de preparat. Singurul cusur este ca dispare foarte repede de pe platou...Abia am reusit sa prind o bucatica :) Va multumesc mult pentru reteta !

    • gabriela (Bucatar) , 21 aprilie 2011

      foarte buna prajitura ...delicioasa ...doar ca eu am mai adaugat o sticluta de esenta de rom....in rest nu am ce sa-i reprosez ....ceea ce imi place mult e ca se perpara foarte repede ....incercati-o

    • florina (Maestru bucatar) , 17 noiembrie 2010

      am facut reteta ta in seara asta si sunt foarte multumita de rezultat. felicitari!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Foarte usor si nu trebuiesc multe ingrediente . O voi face sa vad cum o sa-mi iasa.

    • irina , 02 iulie 2010

      biax ce scarbos:)):-

    • byanca , 16 iunie 2010

      super de cate ori am facuto la familia mea i-a placut foarte mult

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      am facut negresa,a iesit super,de cate ori vrem ceva dulce si cu ciocolata o fac.......felicitari

    • miha278 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      20/30 cm. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Salvat negresa, aceeasi problema la mine, de ce dimensiune este tava? Felicitari, arata minunat, de altfel, toate retetele tale sunt o reusita, le admir cu mare drag.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      si eu am o reteta asemanatoare,dar am salvat-o si pe a ta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

270 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • jumate cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Teo Moldoveanu

Eu pun in compozitie si nuci, uscate in cuptor si maruntite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri in doua culori