Ingrediente
Pentru blat:, 1+1/2 cana apa minerala, 1+1/2 cana zahar, 3 cani faina, 9 linguri ulei, 3 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt stins in otet, un plic zahar vanilinat, o esenta de rom, un praf de sare, , Pentru glazura:, 3 linguri cacao, 10 linguri zahar pudra, 1/2 cescuta apa, 1/4 pachet unt(margarina Unirea), o esenta de rom, , Pentru ornat:, nuca de cocos macinata
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
142 voturi
Mod de preparare
Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf de sare.Se amesteca bine,se adauga treptat uleiul si la final apa. Se amesteca bine,pentru a nu se forma cocoloase.Eu am amestecat mai intai cu lingura,apoi am folosit mixerul(ca sa evit formarea cocoloaselor).Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.Cuptorul trebuie sa fi fost bine incins in prealabil.
Glazura:
Se amesteca cacaoa cu zaharul,apa si margarina pana se formeaza o pasta omogena.Se pune la foc mic,iar cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga esenta de rom.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin.Se glazureaza,iar dupa ce s-a racit glazura,se presara nuca de cocos macinata.Se taie in romburi sau in forma dorita.Pofta buna!!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Super !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
salvat negresa frumoasa!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Buna, buna! Foarte bine prezentata
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Foarte buna si spornica,se face rapid.Felicitari.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Arata tare bine...
Nadia , 09 octombrie 2009
Buna, buna...
vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
Arata bine!
mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Dulci si bune...
patronik (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009
Delicios....