autor:

Maria-Luiza

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 1+1/2 cana apa minerala, 1+1/2 cana zahar, 3 cani faina, 9 linguri ulei, 3 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt stins in otet, un plic zahar vanilinat, o esenta de rom, un praf de sare, , Pentru glazura:, 3 linguri cacao, 10 linguri zahar pudra, 1/2 cescuta apa, 1/4 pachet unt(margarina Unirea), o esenta de rom, , Pentru ornat:, nuca de cocos macinata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

111 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf de sare.Se amesteca bine,se adauga treptat uleiul si la final apa. Se amesteca bine,pentru a nu se forma cocoloase.Eu am amestecat mai intai cu lingura,apoi am folosit mixerul(ca sa evit formarea cocoloaselor).Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.Cuptorul trebuie sa fi fost bine incins in prealabil.

Glazura:
Se amesteca cacaoa cu zaharul,apa si margarina pana se formeaza o pasta omogena.Se pune la foc mic,iar cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga esenta de rom.

Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin.Se glazureaza,iar dupa ce s-a racit glazura,se presara nuca de cocos macinata.Se taie in romburi sau in forma dorita.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa la slow cooker Crock-Pot

Negresa la slow cooker Crock-Pot

Un desert excelent preparat cu ajutorul aparatului slow cooker Crock Pot. Topim la bain-marie

3 voturi    1 comentariu
5h
Slow Cooking
Negresa cu gem acrisor de prune

Negresa cu gem acrisor de prune

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand

16 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Yubyta_Vasile Alexandra Gabriela

    Yubyta_Vasile Alexandra Gabriela (Bucatar sef):

    daaa este super reteta...am facut o exact cu ... cantitatile date si a iesit super...15 linguri plus o ciocolata intrega a fost suficient pt glazura deoarece am si insiropat o iar restul recunosc ca am avut ajutor un robot de buc cu mixer , si la cuptor pt ca nu are indicatii in reteta am lasat o la foc mic mic pe raftul superior cam o ora si am copt o in tava de tort cu hartie pt copt deoarece nu imi place faina pe fundul prajiturilor.daca nu bati albusurile bine de tot este logic ca iti iese un bocanc in loc de prajitura... si familia mea este foarte multumita ... am reusit sa iau o bucatica pt ca in 10 min a fost farfuria goala...deci este super reteta !

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine):

    a iesit ok dar nu am fost eu atenta si sa ars putin pe la colturi dar in rest a iesit f bine o reteta de nota 100

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentina Ivan-Gavan , 16 aprilie 2014

    e buna

  • Fara foto

    Oara Paula , 06 aprilie 2014

    si noua ne place negresa foarte mult

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2012

    dar oua nu se pun?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      salvat negresa frumoasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Buna, buna! Foarte bine prezentata

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Foarte buna si spornica,se face rapid.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      Nadia , 09 octombrie 2009

      Buna, buna...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Arata bine!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Dulci si bune...

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Delicios....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

111 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1+1/2 cana apa minerala
  • 1+1/2 cana zahar
  • 3 cani faina
  • 9 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt stins in otet
  • un plic zahar vanilinat
  • o esenta de rom
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri zahar pudra
  • 1/2 cescuta apa
  • 1/4 pachet unt(margarina Unirea)
  • o esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Se separa albusurile de gabenusuri.Galbenusurile se freaca cu 150gr de zahar,dupa care se adauga

38 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

tatiana (Chef de cuisine)

dar oua nu se pun?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Salata de boeuf...de post