autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: sandu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
500gr. zahar tos,, 5oua,, 1 pachet unt,, 3 linguri cacao,, 1 cescuta apa,, 200gr.faina,, rom.coaja de lamaie,, 1/2praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Zaharul,apa,untul si cacaoa se pun intr-un vas inalt pe foc si se amesteca totul bine pana incepe sa fiarba. Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Din compozitie se pun separat intrun ibric mic 6-7 linguri si restul se lasa la racit.Cand compozitia s-a racit adaugam pe rand galbenusurile,romul, coaja de lamaie,faina in care am pus praful de copt si la urma albusurile batute spuma.Intr-o tava unsa si tapetata cu faina punem compozitia si o dam la cuptor 35-40 de minute.Pentru a fi siguri ca s-a copt incercam cu o scobitore;daca scobitoara iese curata inseamna ca s-a copt. O lasam sa se raceasca si apoi turnam compozitia oprita in ibric. dar dupa ce o incalzim.Se intinde uniform pe suprafata prajiturii si daca ne place putem presara deasupra nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresă cu gem de afine şi bezea

Negresă cu gem de afine şi bezea

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat

47 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu visine

Negresa cu visine

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat. Apoi

48 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Cred ca e buna.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500gr. zahar tos,
  • 5oua,
  • 1 pachet unt,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 cescuta apa,
  • 200gr.faina,
  • rom.coaja de lamaie,
  • 1/2praf de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de sandu cristina
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluatul l-am facut la masina de paine:1 masura lapte caldut,1 masura(paharul din dotarea masinii)ulei

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca e buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bomboane Rafaelo