autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: sandu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
500gr. zahar tos,, 5oua,, 1 pachet unt,, 3 linguri cacao,, 1 cescuta apa,, 200gr.faina,, rom.coaja de lamaie,, 1/2praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Zaharul,apa,untul si cacaoa se pun intr-un vas inalt pe foc si se amesteca totul bine pana incepe sa fiarba. Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Din compozitie se pun separat intrun ibric mic 6-7 linguri si restul se lasa la racit.Cand compozitia s-a racit adaugam pe rand galbenusurile,romul, coaja de lamaie,faina in care am pus praful de copt si la urma albusurile batute spuma.Intr-o tava unsa si tapetata cu faina punem compozitia si o dam la cuptor 35-40 de minute.Pentru a fi siguri ca s-a copt incercam cu o scobitore;daca scobitoara iese curata inseamna ca s-a copt. O lasam sa se raceasca si apoi turnam compozitia oprita in ibric. dar dupa ce o incalzim.Se intinde uniform pe suprafata prajiturii si daca ne place putem presara deasupra nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu nuci si stafide

Negresa cu nuci si stafide

Se freaca bine ouale cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, incepem sa punem pe rand ulei, lapte si

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa de post fara zahar

Negresa de post fara zahar

1. Dizolvam indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie. 2.

5 voturi    4 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Cred ca e buna.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500gr. zahar tos,
  • 5oua,
  • 1 pachet unt,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 cescuta apa,
  • 200gr.faina,
  • rom.coaja de lamaie,
  • 1/2praf de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de sandu cristina
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluatul l-am facut la masina de paine:1 masura lapte caldut,1 masura(paharul din dotarea masinii)ulei

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca e buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Papanasi fierti