autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: sandu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
500gr. zahar tos,, 5oua,, 1 pachet unt,, 3 linguri cacao,, 1 cescuta apa,, 200gr.faina,, rom.coaja de lamaie,, 1/2praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Zaharul,apa,untul si cacaoa se pun intr-un vas inalt pe foc si se amesteca totul bine pana incepe sa fiarba. Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Din compozitie se pun separat intrun ibric mic 6-7 linguri si restul se lasa la racit.Cand compozitia s-a racit adaugam pe rand galbenusurile,romul, coaja de lamaie,faina in care am pus praful de copt si la urma albusurile batute spuma.Intr-o tava unsa si tapetata cu faina punem compozitia si o dam la cuptor 35-40 de minute.Pentru a fi siguri ca s-a copt incercam cu o scobitore;daca scobitoara iese curata inseamna ca s-a copt. O lasam sa se raceasca si apoi turnam compozitia oprita in ibric. dar dupa ce o incalzim.Se intinde uniform pe suprafata prajiturii si daca ne place putem presara deasupra nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
NEGRESA

NEGRESA

Se bat albusurilecu zaharul,dupa care se adauga treptet galbenusurile,uleiul,laptele,praful de copt

28 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri
Negresa cu branza de vaci

Negresa cu branza de vaci

Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Cred ca e buna.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500gr. zahar tos,
  • 5oua,
  • 1 pachet unt,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 cescuta apa,
  • 200gr.faina,
  • rom.coaja de lamaie,
  • 1/2praf de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de sandu cristina
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluatul l-am facut la masina de paine:1 masura lapte caldut,1 masura(paharul din dotarea masinii)ulei

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca e buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Servetele cu vin