autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa

Autor: mona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
2 cani zahar plus 5 linguri zahar, o cana lapte, 4 linguri cacao, un pachet unt, 1 cana si jumatate faina, 5 oua, esenta vanilie, o lingurita praf copt stins in zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad din cand in cand. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga cacaua si se amesteca bine. Se adauga untul si se amesteca continuu pe foc mic pana se topeste, fara sa dea in clocot. Se ia o cana din siropul obtinut si se da deoparte (daca doriti negresa mai insiropata opriti o cana si jumatate). Lasati tot siropul la racit. Intre timp preincalziti cuptorl, separati ouale, bateti spuma 3 albusuri cu 3 linguri zahar, la care adaugati faina, cele 5 galbenusuri, praful de copt, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Apoi adaugati siropul racit (nu uitati sa lasati deoparte cana de sirop pentru final). Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau hartie de copt (maimea tavii difera in functie de cat de inalta doriti sa iasa negresa. Personal o prefer mai micuta, adica 3 cm inaltime) si dati la foc mediu aproximativ 30 min. Cand este aproape gata, bateti restul de albusuri cu restul de zahar spuma si adaugati peste prajitura si mai dati la cuptor 10 - 15 minute, pana devine bezeaua usor aurie. Scoateti din cuptor, taiati in patratele cat este fierbinte si turnati sosul oprit peste negresa. Serviti rece. Recomand cu o cupa de inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa

Negresa

Untul,zaharul,cacao si laptele se pun la topit din care se ia 15 linguri si se pun peste ciocolata

9 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Negresa clasica

Negresa clasica

Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful

275 voturi    43 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Fel de fel de negrese, foarte aspectoase si bune, felicitari gospodinelor!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte buna,ai votul meu.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

    Am salvat reteta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Foarte interesanta. O voi incerca si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Chiar imi place,o sa incerc reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 2 cani zahar plus 5 linguri zahar
  • o cana lapte
  • 4 linguri cacao
  • un pachet unt
  • 1 cana si jumatate faina
  • 5 oua
  • esenta vanilie
  • o lingurita praf copt stins in zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Fel de fel de negrese, foarte aspectoase si bune, felicitari gospodinelor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
placinta cu dovleac