autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: alina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
400g zahar, 4 oua, 1 canita lapte, 1/2 praf de copt, 9 linguri faina, 4 linguri cacao, 1 margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zaharul,cacaoa,margarina si laptele se pun intr-o cratita pe foc pana se ingroasa putin ,dupa care se pune la racit,dar inainte se retine din aceasta compozitie o cana.Separat se bat albusurile spuna si se freaca bine galbenusurile.
Cand compozitia s-a racit se adauga galbenusurile(amestecand usor),faina(amestecand usor),praf de copt(amestecand usor),iar la final albusurile batute spuma(amestecand usor).Se aseaza compozitia in tava si se pune la cuptor la 160grade.
Dupa ce sa copt se intinde deasupra glazura ce s-a retinut.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa,

8 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Negresa

Negresa

Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din

8 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400g zahar
  • 4 oua
  • 1 canita lapte
  • 1/2 praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac moldo-ardelenesc