Ingrediente
Pentru blat: 4 galbenusuri, 250 grame zahar, 100 grame unt, 250 grame faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, 200 ml lapte, Pentru bezea:4 albusuri, 250 grame zahar, Pentru glazura:3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50 grame unt, 2-3 linguri apa
Dificultate: Medie | Timp: 1h
278 voturi
Mod de preparare
In timp ce se coace blatul, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa. Se pune bezeaua fierbinte peste blatul copt si se pune tava inapoi in cuptor. Dupa 5 minute se opreste focul si fara a deschide cuptorul , se lasa prajitura sa se raceasca.
Se prepara glazura: Se amesteca zaharul, cacaua cu apa si se fierbe pana se ingroasa. cand firbe, se scoate de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana incepe sa se raceasca. Se adauga peste bezea. Cand se raceste glazura prajitura se taie cuburi.
Va doresc pofta buna la ea!
catalina (Chef de cuisine) , 23 mai 2011
o bunatate doar ca blatul mi-a iesit cam tare ,dar tare gustoasa .azi o s-o fac din nou si o sa pun mai putina faina in blat .ai 5 stelute de la mine.felicitari
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
O bunatate !
moniq , 14 aprilie 2010
SUPERBA PRAJITURA!!! EU AM INCERCAT- O SI MERITA!!!! CHIAR DACA E PUTIN CAM MIGALOASA DE FACUT SI SINCER CAM AI DE SPALAT IN URMA EI...
gospodina , 22 februarie 2010
sa vedeti ce bine iese cand uiti sa pui faina in blat!! :-)))
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Tare bine mai arata...
maria82 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
felicitari pt reteta!!!!!am facut.o si a iesit excelent de buna....
maria82 (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009
uite acum ma pun sa o fac!!!sunt din fire prea pofticioasa,si nu as lasa sa scape o asemenea bunatate!!arata super..spes sa.mi iese buna,o sa va spun....paaaa!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
Mmmmmmm ce bunatate! Ce bine arata!
adriana (Bucatar) , 29 septembrie 2009
Draga mea, sunt o mamica ce am fost nevoita sa plec din tara, mai ales de linga mama mea de tinara asa ca nu am apucat sa invat prea multe. Multumesc pentru reteta, mi-a iesit super. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa mai pui astfel de retete minunate, sa putem invata de la tine si noi, astea mai putin pricepute. Daca-mi permiti, te-as ruga pe viitor sa pui si timpul si temperatura de coacere. Mersi inca o data!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Eu cred ca arata bine si e si fff gustoasa! Noi suntem amatoare nu profesioniste. Exersand mai multe retete ne mai specializam si la ornat! Bravo!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009
Este tare aratoasa si gustoasa...
aditza , 12 septembrie 2009
Am facut prajitura. E cea mai tare prajitura si cea mai buna care am facut pana acum. Ms pt reteta ..ciao
mirela , 07 septembrie 2009
Am..facut si eu reteta. Si a ieshit foarte buna.
IONELA (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009
Am facut si eu o negresa, insa asa, mai dupa reteta bunicii.
Alexandra , 26 august 2009
Prajitura arata foarte bine.Nu conteaza cum arata ci cat de buna este.Cred ca este foarte buna! Si mama a facut o prajitura de bezea un tort defapt si arata mai rau,dar a fost delicioasa.Nu m-am putut opri din mancat.Felicitari!
SIMONA , 14 august 2009
Sincer, draga mea, prajitura arata cam deprimata. Ii trebuia mai mult amor ca sa iasa asa cum ar fi trebuit. Ingredientele sunt cele bune. Rezultatul lasa de dorit. Dar ma rog, ai facut ce ai putut. Sper ca urmatoarea sa iti iasa mai reusita. Implica-te mai mult si da-i mai multa atentie si iti va iesi super, promit.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 august 2009
Usor de facut si foarte buna.Felicitari.
lumiandrei , 07 august 2009
Interesanta!Nu stiam de glazura din bezea (apare ca o crema)
gabriela , 02 august 2009
Multumesc ptr reteta,eu locuiesc in alta tara de multi ani si de multa vreme am vrut sa fac prajitura pe care am incercat-o in copilarie. Multumesc f mult ptr retata Felicitari
ana , 15 iulie 2009
Multumesc pt reteta!! Am cautat-o atata pana am gasit-o.
alina , 28 iunie 2009
Arata cam rau prajitura ta....Sincer
Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009
Chiar e uşor de făcut. Felicitări!
tradaro (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009
Foarte buna reteta si usor de pregatit. Felicitari!
Alice (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009
Prajitura e foarte buna, usor de facut si gustoasa. Referitor la comentariile mai putin binevoitoare, poate ar fi bine sa fie corectate de cineva (macar) din punct de vedere gramatical; nu vreau sa judec pe nimeni, dar cand vezi greseli de gramatica, parca si comentariile binevoitoare devin hilare, nu mai spun de cele rautacioase ce credibilitate mai au...
raheel , 13 mai 2009
Acum am citit comentariile voastre...imi pare rau ka trebuie sa o spun dar sunteti rele. Banuiesc ca daca nu punea photo o acuzatzi ca de ce nu are ...acum ca are nu va place aspectul... Participati la vreun concurs? Femeia a incercat!!! De ce nu faceti voi mai aratoase?
raheel , 13 mai 2009
Super prajitura!!! A durat mai mult de 60 min. Datorita lui boy care are 3 luni shi nu ma lasaaa. A meritat cele 3 ore in care m-am tot chinuit sa o termin (daca am sa o mai fac a doua oara oare o ieshi la fel :-))
kok miori (Chef de cuisine) , 12 mai 2009
Prajitura nu pare grozava, incearca sa adaugi albusele spuma in continutul prajiturei si cind oscoti din cuptor sa-i faci oglazura din smintina de frisca in care topesti ociocolata si adaugi 30 gr de unt.Lesi pe foc mic pina ciocolata se topeste o racoresti putin si torni peste negresa. V-a arata altfel.
Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Arata ciudat rau
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009
Sunt convinsa ca este foarte buna, dar aspectul lasa de dorit. Sunt foarte pretentioasa la modul de prezentare al produsului finit. Daca eu consider ca nu pot sa o fac sa arate bine, mai bine schimb reteta.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 26 martie 2009
Negresa clasica (daca asa doresti sa o numesti) am inceput sa o fac cu multi ani in urma. Dar nu are nicio bezea. Probabil din aceasta cauza arata putin... tavalita. Dar, ca si alte retete, si aceasta are ecuatii cu multe necunoscute. Nu doresc nicicum sa jignesc pe nimeni.
teo , 25 martie 2009
Nu i se mai spune si dinte de negru? Daca e asa, e super prajitura.
L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009
O prajitura rapida (dpdv al prepararii) si delicioasa....
Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine) , 13 martie 2009
Pentru Livia! Depinde de cuptor. In apartamentul in care stateam inainte, aveam un aragaz vechi, nu prea bun probabil, caci tineam prajitura 50 de minute pana se cocea. Acum in casa noua, cuptor nou, 30-40 minute.
claudia , 16 februarie 2009
Super si foarte buna!
sebY , 11 februarie 2009
Ii foarte buna si usor de facut.
Livia , 30 ianuarie 2009
Vreau sa o incerc si eu si nu vad nicaieri scris cit se tine blatul in cuptor.N-as vrea sa dau gres ......
craciun fericit , 24 decembrie 2008
Aceasta reteta este f buna, imi aminteste de copilarie, cand mam imi facea negresa...:*:*:*:*
ANCA DOROBANTU (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2008
E foarte buna si usor de facut!
ova , 03 octombrie 2008
Si eu am facut negresa, dar intre blat si bezea puneam dulceata de prune sau caise, in loc de praf de copt bicarbonat de amoniu alimentar. Iese blatul mai pufos, dar are dezavantajul ca trebuie scoasa din cuptor sa se raceasca.
criss , 06 august 2008
Este foarte buna si usor de facut. Mama mea o facea si mereu o mancam cu placere. Mai este cunoscuta si sub numele de negresa cu camasa alba si deasupra, in loc de glazura, se poate rade ciocolata.