Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.
Coacem prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor, se va usca prea tare.
Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina, adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar, sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot. Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii