autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu crema de branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Ingrediente
Blat :, 200 g ciocolata amaruie, sau cu lapte, 200 g unt, 3 oua, 250 g zahar, 2 linguri cacao, 150 g faina, , Crema :, 500 ml frisca, 350 gr branza, 150 gr zahar pudra (optional), , Glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 4-5 linguri frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.



Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor, se va usca prea tare.



Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina, adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar, sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot. Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam.



Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe

Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe

Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat

39 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danci Elena , 04 octombrie 2014

    imi place o sa o fac si eu

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • sau cu lapte
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 g faina
  • Crema :
  • 500 ml frisca
  • 350 gr branza
  • 150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

46 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura casei