Negresa cu crema de branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Negresa cu crema de branza

Ingrediente

  • Blat :
  • 200 g ciocolata amaruie , sau cu lapte
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 g faina
  • Crema :
  • 500 ml frisca
  • 350 gr branza
  • 150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor, se va usca prea tare.

Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina, adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar, sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot. Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam.

Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura