autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu crema de branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Ingrediente
Blat :, 200 g ciocolata amaruie, sau cu lapte, 200 g unt, 3 oua, 250 g zahar, 2 linguri cacao, 150 g faina, , Crema :, 500 ml frisca, 350 gr branza, 150 gr zahar pudra (optional), , Glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 4-5 linguri frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.



Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor, se va usca prea tare.



Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina, adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar, sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot. Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam.



Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

Preparare blat: - faina se amesteca cu nuca macinata si cu praful de copt - albusele se bat spuma

40 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danci Elena , 04 octombrie 2014

    imi place o sa o fac si eu

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • sau cu lapte
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 g faina
  • Crema :
  • 500 ml frisca
  • 350 gr branza
  • 150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura caramel