autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu crema de branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Ingrediente
Blat :, 200 g ciocolata amaruie, sau cu lapte, 200 g unt, 3 oua, 250 g zahar, 2 linguri cacao, 150 g faina, , Crema :, 500 ml frisca, 350 gr branza, 150 gr zahar pudra (optional), , Glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 4-5 linguri frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.



Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor, se va usca prea tare.



Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina, adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar, sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot. Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam.



Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru baza: sfaramam cat mai fin biscuitii, topim untul si amestecam cu biscuitii sfaramati. Aceasta

22 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danci Elena , 04 octombrie 2014

    imi place o sa o fac si eu

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • sau cu lapte
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 g faina
  • Crema :
  • 500 ml frisca
  • 350 gr branza
  • 150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan cu dovleac si nuca de cocos Pandispan cu dovleac si nuca de cocos

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Impletitura cu mere Impletitura cu mere

Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale

0 voturi    0 comentarii
24h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere