autor:

Micky Apostu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 250 g unt, 200 g zahar, 50 g cacao, 150 g mascarpone, 3 oua, 1 lingurita esenta vanilie, 150 g faina, , Pentru crema:, , 100 g zahar pudra, 350 g mascarpone, 100 ml frisca lichida, 1 plic gelatina, , Pentru glazura:, , 200 g ciocolata min 55% cacao, 100 ml frisca lichida, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

120 voturi

Mod de preparare

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine.



Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina.



Incingem cuptorul la 180 grade C si coacem negresa cam 40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati prajitura sa se raceasca cam o ora (de preferat) inainte sa punem crema.



Pentru crema, batem 100 ml frisca lichida, adaugam apoi mascarpone si zaharul pudra. Preparam gelatina cu 50 ml apa (respectati instructiunile de pe pachet) si o incorporam la crema de mascarpone.



Turnam crema peste prajitura rece si nivelam. Mai dam la frigider o ora - doua pana se incheaga crema.



Pentru glazura rupem ciocolata in bucatele pe care le punem intr-un castron. Intr-un ibric punem untul impreuna cu 100 ml frisca lichida pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, luam de pe aragaz si varsam peste bucatile de ciocolata. Lasam sa stea cam 5 minute, timp in care se topeste ciocolata. Amestecam bine cu o lingura apoi pana obtinem o crema de ciocolata, fina si matasoasa. Eu am pus putina esenta de menta in ciocolata topita, mi s-a parut ca intregeste gustul de mascarpone.



Turnam glazura de ciocolata usor calduta peste crema de mascarpone si netezim suprafata. Dam la rece minim 3-4 ore sau peste noapte inainte de a servi.



Tineti prajitura la frigider, nu va doriti sa se inmoaie crema sau sa se topeasca ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajiturelele zanelor

Prajiturelele zanelor

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Marilena_Fiscan

    Marilena_Fiscan (Chef de cuisine):

    Am facut si eu aceasta prajitura si mi s-a parut foarte usor de facut! A iesit extraordinar de gustoasa, dar, data viitoare voi folosi, in loc de mascarpone, branza de vaci!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana , 14 mai 2016

    Acum o fac, dar blatul Nu mi a crescut, eu zic ca trebuie praf de copt.

  • Fara foto

    Bentan Crina , 07 ianuarie 2016

    Eu am facut-o si am pus si praf de copt ca altfel nu creste.si dupa mune ar trebui mai putina cacao in blat.

  • Fara foto

    Balasoiu Ellena , 24 decembrie 2015

    TREBUIE UNSA TAVA

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2015

      Este foarte buna! Cred ca mascarponele din blat face diferenta! Felicitari inca o data!

    • Fara foto

      Laura Moldovan-Morar , 15 noiembrie 2015

      Super !!!! Multumim pentru reteta! :)

    • Fara foto

      Laura Moldovan-Morar , 15 noiembrie 2015

      Nu, nu trebuie.

    • Fara foto

      Laura Moldovan-Morar , 15 noiembrie 2015

      Nu, nu trebuie praf de copt .

    • Fara foto

      Ana-Maria Stefanescu , 09 mai 2015

      Am facut-o si este extraordinara. Doar ca data viitoare voi face cantitatea dubla.

    • Fara foto

      Lex Sed , 02 aprilie 2015

      Eu dizolv 2-3 lingurite de cacao si 2 de zahar, in apa rece, le dau un clocot iar cand sunt reci si arata ca o smantana groasa le pun in frisca odata cu gelatina.Gustul e genial iar crema poate fi folosita si la torturi.Mai pun coaja de lamaie si de portocala confiata iar la glazura esenta de rom, e grozava si aceasta varianta.

    • Fara foto

      Lili Hosu , 21 decembrie 2014

      nu trebuie praf de copt?

    • Fara foto

      Petcu Minodora , 22 noiembrie 2014

      Arata f bine,dar ma intreb daca nu trebuie si praf de copt?

    • Fara foto

      Mihaela Apostu , 06 octombrie 2014

      cam 20 pe 30 cm

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 03 octombrie 2014

      trebuie sa fie ff fina aceasta negresa ,o voi face chiar maine

    • Fara foto

      Andreea Anton , 03 octombrie 2014

      buna! ce marime are tava?

    • Fara foto

      Dlujanschi Coca , 23 septembrie 2014

      foarte buna! o delicatese!

    • Fara foto

      Rodica Elena Comăniță , 20 septembrie 2014

      ffffff faina

    • Rodica Elena_Comăniță

      Rodica Elena_Comăniță (Bucatar) , 20 septembrie 2014

      fffffff faina

    • Fara foto

      Amicoday Day , 20 septembrie 2014

      Vrem ingrendientele

    • Fara foto

      Dlujanschi Coca , 18 septembrie 2014

      sper sa-mi iasa si mie!pare ceva deosebit! ne auzim dupa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

120 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 150 g mascarpone
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 150 g faina
  • Pentru crema:
  • 100 g zahar pudra
  • 350 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata min 55% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

22 voturi    6 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Dana

Acum o fac, dar blatul Nu mi a crescut, eu zic ca trebuie praf de copt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Dulceata din fructe de soc