Se freaca bine ouale cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, incepem sa punem pe rand ulei, lapte si faina, repetand de 5,6 ori, pana terminam cantitatea, adaugam cacaoa si bicarbonatul. Pregatim o tava tapetata cu unt, turnam compozitia si adaugam stafidele si nuca sfaramata (cu o scobitoare mestecam in sensul acelor de ceas astfel incat stafidele si nucile sa intre in compozitie) si se introduce la cuptor. Dupa ce s-a facut, circa 40-50 min, (incercand cu un pai sa nu se mai lipeasca) scoatem tava si pregatim glazura astfel.: punem untul si bucatile de ciocolata intr-un ibric, pe foc, mestecand continuu pana se topesc, lasam 5 min sa se mai raceasca si turnam glazura peste compozitia scoasa de la cuptor si presaram abundent nuca data prin masina. Se taie dupa ce s-a racit. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii