Ulalaaa ce desert minunat de gustos, ca sa nu mai spun ca se face instant aproape..:)
Deci...amestecam intr-un bol ingredientele uscate ca in imagine, adica cacao, zahar,faina,praf de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, amestecam laptele cu uleiul, ouale si esenta de menta, le mixam pana se incorporeaza si adaugam peste compozitia uscata. Amestecam ff bine si adaugam cite un pic din masura de apa ( cind spun masura ma refer la masurile stil englezesc ori daca nu aveti puteti folosi o ceasca mare de cafea - am pus o pozica si cu masurile ca vedeti ce zic).
Amestecam totul ff bine si ne va iesi o compozitie fluida, nu va speriati..asa trebuie sa fie. Puneti intr-o tava dreptunghiulara hartie pentru copt si turnati compozitia. Se coace in aproximativ 15-20 minute in cuptorul incins la 180'C in prealabil (faceti testul cu scobitoarea si nu cumva sa deschideti cuptorul mai devreme de 15 min..:) ). Cit se coace prajiturica facem sosul, punem toate ingredientele intr-o olita si la foc mic pina se topeste untul si ciocolata mixand mereu. Lasam sa se raceasca, apoi taiem prajitura dupa cum poftiti si o serviti normal..cu sosul deja pregatit.
Spor la prajiturit si astept pozici cu varianta voastra..:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii