autor:

Cristina_Vintu

» » Prajituri

Negresa cu sos de ciocolata cu menta

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
3/4 masura cacao, 2 masuri zahar, 1 si 3/4 masuri faina, o lingurita praf de copr, un varf de lingurita bicarbonat de soda, un praf sare, o masura lapte, 1/2 masura ulei, 2 oua, esenta de menta,1 masura apa fierbinte Pentru sosul de ciocolata: cub de unt, o ceasca frisca lichida, o ciocolata cu menta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Ulalaaa ce desert minunat de gustos, ca sa nu mai spun ca se face instant aproape..:)



Deci...amestecam intr-un bol ingredientele uscate ca in imagine, adica cacao, zahar,faina,praf de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, amestecam laptele cu uleiul, ouale si esenta de menta, le mixam pana se incorporeaza si adaugam peste compozitia uscata. Amestecam ff bine si adaugam cite un pic din masura de apa ( cind spun masura ma refer la masurile stil englezesc ori daca nu aveti puteti folosi o ceasca mare de cafea - am pus o pozica si cu masurile ca vedeti ce zic).



Amestecam totul ff bine si ne va iesi o compozitie fluida, nu va speriati..asa trebuie sa fie. Puneti intr-o tava dreptunghiulara hartie pentru copt si turnati compozitia. Se coace in aproximativ 15-20 minute in cuptorul incins la 180'C in prealabil (faceti testul cu scobitoarea si nu cumva sa deschideti cuptorul mai devreme de 15 min..:) ). Cit se coace prajiturica facem sosul, punem toate ingredientele intr-o olita si la foc mic pina se topeste untul si ciocolata mixand mereu. Lasam sa se raceasca, apoi taiem prajitura dupa cum poftiti si o serviti normal..cu sosul deja pregatit.



Spor la prajiturit si astept pozici cu varianta voastra..:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri
Morminte dulci

Morminte dulci

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru biscuiti, amesteca faina cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu.Intr-un

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia , 28 august 2017

    Toate retetele sunt minunate de bune mie imi plac si le fac pe toate Felicitari!!

  • Fara foto

    diana , 26 februarie 2017

    toate bune si frumoase, numai ca o reteta nu se descrie cu "masuri", decat daca definesti ce inseamna termenul

  • Fara foto

    Daiana Florina , 19 mai 2016

    Ce inseamna masura?

    • Fara foto

      anna , 15 martie 2016

      toate retetele sunt minunate, nu stii cu care sa incepi. Felicitari!

    • Fara foto

      Vasile Tudor , 02 martie 2015

      misto negresa

    • Fara foto

      Cristina Vintu , 30 ianuarie 2014

      cu mare plăcere draga mea....big hug for you..:*

    • Fara foto

      Veronica Chiriluta , 30 ianuarie 2014

      Multumesc de reteta cristina am facut si eu in seara asta e super usoara de facut si fff DELICIOASA ...♡♥♡

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      multumesc de aprecieri,dragele mele :*

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

      foarte buna negresa ta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      delicioasa si apetisanta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 3/4 masura cacao
  • 2 masuri zahar
  • 1 si 3/4 masuri faina
  • o lingurita praf de copr
  • un varf de lingurita bicarbonat de soda
  • un praf sare
  • o masura lapte
  • 1/2 masura ulei
  • 2 oua
  • esenta de menta,1 masura apa fierbinte Pentru sosul de ciocolata: cub de unt
  • o ceasca frisca lichida
  • o ciocolata cu menta

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Silvia

Toate retetele sunt minunate de bune mie imi plac si le fac pe toate Felicitari!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si scortisoara