autor:

Alina

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 350 g faina de grau, 150 g nuca macinata, 150 g zahar tos, 350 ml apa plata calduta, 75 ml ulei floarea soarelui, 40 g cacao, 3 lg cu varf gem de prune, 5 g praf de copt, 1 lgt otet, , , Glazura, , 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao), 3 lg apa fierbinte, 1/2 lg miere, 1 lgt ulei, , Decor, , miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.
3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 2. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.

Glazura:
Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.

Asamblare
Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.
Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Retete de post
Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de post

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirabela SI Mihai Brinzea , 27 martie 2014

    VERY GOOD

  • Fara foto

    Victor Sandulescu , 27 martie 2014

    Ai mare dreptate, Maria. Se pare ca domnul din Canada nu stie ca in Romania se gaseste ciocolata fara lapte iar "priceputele gospodine romance din Canada" tot din retetele bunicilor se inspira (si mai nou, din multe link-uri de profil de pe net). IMPORTANTE in postul Pastelui nu sunt preparatele culinare ci curatarea sufleteasca si trupeasca, faptele bune, cainta si iertarea!

  • Fara foto

    Maria (Bucatar) , 23 martie 2014

    In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful

3 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Ciorba cu galuste

Ciorba cu galuste

Ciorba: Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata)

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Tort cu capsune si busuioc

Tort cu capsune si busuioc

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Fara foto

Maria (Bucatar)

In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Ciuperci cu sos de leurda

Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri