autor:

Alina

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 350 g faina de grau, 150 g nuca macinata, 150 g zahar tos, 350 ml apa plata calduta, 75 ml ulei floarea soarelui, 40 g cacao, 3 lg cu varf gem de prune, 5 g praf de copt, 1 lgt otet, , , Glazura, , 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao), 3 lg apa fierbinte, 1/2 lg miere, 1 lgt ulei, , Decor, , miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.

3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 2. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.

4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.



Glazura:

Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.



Asamblare

Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirabela SI Mihai Brinzea , 27 martie 2014

    VERY GOOD

  • Fara foto

    Victor Sandulescu , 27 martie 2014

    Ai mare dreptate, Maria. Se pare ca domnul din Canada nu stie ca in Romania se gaseste ciocolata fara lapte iar "priceputele gospodine romance din Canada" tot din retetele bunicilor se inspira (si mai nou, din multe link-uri de profil de pe net). IMPORTANTE in postul Pastelui nu sunt preparatele culinare ci curatarea sufleteasca si trupeasca, faptele bune, cainta si iertarea!

  • Fara foto

    Maria (Bucatar) , 23 martie 2014

    In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Maria (Bucatar)

In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Bors de sfecla rosie