autor:

Alina

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 350 g faina de grau, 150 g nuca macinata, 150 g zahar tos, 350 ml apa plata calduta, 75 ml ulei floarea soarelui, 40 g cacao, 3 lg cu varf gem de prune, 5 g praf de copt, 1 lgt otet, , , Glazura, , 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao), 3 lg apa fierbinte, 1/2 lg miere, 1 lgt ulei, , Decor, , miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.

3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 2. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.

4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.



Glazura:

Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.



Asamblare

Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa,

18 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Mirabela SI Mihai Brinzea , 27 martie 2014

    VERY GOOD

  • Victor Sandulescu , 27 martie 2014

    Ai mare dreptate, Maria. Se pare ca domnul din Canada nu stie ca in Romania se gaseste ciocolata fara lapte iar "priceputele gospodine romance din Canada" tot din retetele bunicilor se inspira (si mai nou, din multe link-uri de profil de pe net). IMPORTANTE in postul Pastelui nu sunt preparatele culinare ci curatarea sufleteasca si trupeasca, faptele bune, cainta si iertarea!

  • Maria (Bucatar) , 23 martie 2014

    In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Maria (Bucatar)

In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Ardei copti cu sos propriu(Pimientos asados)