autor:

Alina

» » Retete de post

Negresa de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 350 g faina de grau, 150 g nuca macinata, 150 g zahar tos, 350 ml apa plata calduta, 75 ml ulei floarea soarelui, 40 g cacao, 3 lg cu varf gem de prune, 5 g praf de copt, 1 lgt otet, , , Glazura, , 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao), 3 lg apa fierbinte, 1/2 lg miere, 1 lgt ulei, , Decor, , miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.

3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 2. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.

4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.



Glazura:

Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.



Asamblare

Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare. Turnam

47 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
negresa de post

negresa de post

se amesteca ingredientele ,se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna ingredientele pastrind

29 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirabela SI Mihai Brinzea , 27 martie 2014

    VERY GOOD

  • Fara foto

    Victor Sandulescu , 27 martie 2014

    Ai mare dreptate, Maria. Se pare ca domnul din Canada nu stie ca in Romania se gaseste ciocolata fara lapte iar "priceputele gospodine romance din Canada" tot din retetele bunicilor se inspira (si mai nou, din multe link-uri de profil de pe net). IMPORTANTE in postul Pastelui nu sunt preparatele culinare ci curatarea sufleteasca si trupeasca, faptele bune, cainta si iertarea!

  • Fara foto

    Maria (Bucatar) , 23 martie 2014

    In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Maria (Bucatar)

In loc de ciocolata, pe langa celelalte ingrediente de la glazura se poate folosi usor cacaoa. Nu e nevoie sa sariti in sus pentru ca a folosit ciocolata. Si in plus exista si ciocolata fara lapte. La criticat toti suntem buni, toti ne dam mari credinciosi. Degeaba postim daca stam si judecam pe altii. Postul nu inseamna numai sa bagam mancare vegetala in gura si atat. Pe langa curatenie trupeasca, trebuie sa facem si curatenie sufleteasca si psihica.

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pisto