autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa de post - gustoasa si f economica

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 2 linguri cacao, 1 lingurita amoniac stins in otet, 2 cani faina, 2-3 linguri gem, nuca, stafide, mirodenii (rom, zahar vanilinat, coaja de portocala)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

50 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele in ordine aleatorie (inclusiv cu gemul). Daca nu se doreste incorporarea acestuia in prajitura se poate pune deasupra dupa coacere si se presara nuca macinata. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post - gustoasa si f economica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Margarina, zahărul, cacaua, 1 ceşcuţa de cafea concentrata si laptele se fierb 5 minute, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

In putin lapte caldut punem o lingurita rasa de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Lasam deoparte

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Yannuka

    Yannuka (Chef de cuisine):

    Am testat si eu reteta aceasta!O prajitura buna si usor de realizat.In loc de amoniac am folosit un plic de praf de copt,am adaugat esenta de rom si zahar vanilat.Pe deasupra i-am pus glazura de cacao.Excelenta a iesit!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentina Gurlea , 30 decembrie 2013

    a fost foarte gustuasa

  • Maria

    Maria (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Suna minunat! Urmatoarea prajitura va fi aceasta:))

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Şi eu am s-ă incerc!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Trebuie testata. Trebuie sa fie tare buna !

    • Maria

      Maria (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Ai dreptate! O prajitura de post si fffoarte economica. BRAVO!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

50 voturi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri gem
  • nuca
  • stafide
  • mirodenii (rom
  • zahar vanilinat
  • coaja de portocala)

Raporteaza reteta

Maria (Chef de cuisine)

Suna minunat! Urmatoarea prajitura va fi aceasta:))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Friganele spaniole