autor:

Melian

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa pufoasa

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
250gr zahar, 50 ml ulei, 150gr unt, 200 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 oua, 60 gr faina, esenta de vanilie, un varf de sare, 5 linguri de cacao, 30 gr ciocolata neagra, 50-60 gr nuci ( eu nu am avut), , Pentru Glazura:, , 100 gr ciocolata neagra, 50gr frisca lichida, 50gr de unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

137 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 grade
Bateti albusurile spuma tare.
Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele, ciocolata si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.

Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.
Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.

Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.
Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.
Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.
Glazura:

Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu. Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte,

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Gogosi cu mere

Gogosi cu mere

Se amesteca merele spalate,curatate de coaja,rase pe razatoarea mare cu ouale, laptele,zaharul,uleiul,praful

41 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela , 20 august 2016

    Faina nu e suficienta. Nu a iesit prajitura...

  • Fara foto

    roxana neagu , 23 noiembrie 2015

    Cea mai buna reteta

  • Fara foto

    Dori Violette , 19 februarie 2015

    Are deja 5 linguri de cacao si cu inca 60 gr faina... eu zic ca e suficient la doar 2 oua, plus nucile si ciocolata.

    • Fara foto

      Dori Violette , 19 februarie 2015

      Ciocolata neagra cu un continut de cacao de cel putin 80%, nu o confunda cu cea care contine lapte. O gasesti in orice supermarket sub forma de tableta.

    • Fara foto

      Mihaela Ciocarlea , 03 decembrie 2014

      Ciocolata menaj???? Sau ciocolata cu lapte??? Cine ma ajuta.multumesc

    • Fara foto

      Adriana Ciuca , 20 august 2014

      este mai putina sau e prea multa....faina

    • Fara foto

      Marta Zarnescu , 10 mai 2014

      Dublati cantitatea de faina si va iesi o negresa ff buna:)

    • Fara foto

      Alex Drug , 02 mai 2014

      Muhahaha! Pastreaza si mie!

    • Fara foto

      Cucos Marius Ionut , 02 mai 2014

      Haaa, ia sa facem niste negrese xD

    • Fara foto

      Diana Paraschiv , 30 aprilie 2014

      reteta nu este corecta.acum am facut.o faina nu este in cantitate corecta

    • Fara foto

      Edi Ceausu , 10 ianuarie 2014

      o facem chiar acum

    • Melian

      Melian (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Maria imi pare rau ca nu ti-a iesit, cantitatea de faina este corecta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      super...

    • Fara foto

      Pirvan Bianca , 10 noiembrie 2013

      TARE BINE ARATA

    • Fara foto

      Alina Munteanu , 04 noiembrie 2013

      nu cred ca este suficient doar 60 gr de faina

    • Fara foto

      Alina Nicolau , 19 octombrie 2013

      mmmmmmmmmmmm delicioasa ,o so incerc si eu

    • Fara foto

      Gabriela , 19 octombrie 2013

      Doar 60 grame de faina ???????

    • Fara foto

      Marian Stanciu , 04 octombrie 2013

      Irina stanciu

    • Fara foto

      Melian Retete Culinare , 03 octombrie 2013

      Aia se numeste neatentie. Nu se ("arde") taie, daca o topesti la foc minim impreuna cu frisca lichida. Succes

    • Fara foto

      Geanina Ichim , 03 octombrie 2013

      ce greseala,cum sa pui ciocolata pe foc SE ARDE...ea se topeste la bain marine nicidecum direct pe foc

    • Fara foto

      Geanina Ichim , 03 octombrie 2013

      .

    • Fara foto

      Melian Retete Culinare , 02 octombrie 2013

      Multumesc, ma bucur ca ti-a placut.

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 02 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      foarte buna , 02 octombrie 2013

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

137 voturi

Ingrediente

  • 250gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 150gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 60 gr faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 5 linguri de cacao
  • 30 gr ciocolata neagra
  • 50-60 gr nuci ( eu nu am avut)
  • Pentru Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50gr frisca lichida
  • 50gr de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Daniela

Faina nu e suficienta. Nu a iesit prajitura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Amandina