New York Cheesecake ( fara coacere )

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
New York Cheesecake ( fara coacere )

Ingrediente

  • - 150gr biscuiti digestivi ( 200gr )
  • - 1 lingura nuttela ( optional )
  • - 80gr unt ( 100gr )
  • - 200gr crema de branza (350gr)
  • - 200gr mascarpone ( 250gr )
  • - ( puteti inlocui cu crema de branza )
  • - 80gr zahar pudra ( 100gr )
  • - esenta de vanilie ( sau o semintele de la o pastaie )
  • - 100 ml frisca lichida ( 200gr )
  • Pentru sirop:
  • - 100 gr zahar
  • - o lingura zeama de lamaie
  • - 2 linguri de apa
  • - 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

- Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor, etc.

- Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed.

- Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.

- Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.

- Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.

- Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.

- Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte ).

Siropul:

Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.

Eu am facut acele mici bilute si betisoare care le vedeti pe margine din zaharul caramelizat ( inainte de a adauga lamaia si restul ca altfel nu se intaresc ) pe o folie de aluminium.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise