autor:

Melian

» » Prajituri

New York Cheesecake ( fara coacere )

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2013

Ingrediente
- 150gr biscuiti digestivi ( 200gr ), - 1 lingura nuttela ( optional ), - 80gr unt ( 100gr ), - 200gr crema de branza (350gr), - 200gr mascarpone ( 250gr ), - ( puteti inlocui cu crema de branza ), - 80gr zahar pudra ( 100gr ), - esenta de vanilie ( sau o semintele de la o pastaie ), - 100 ml frisca lichida ( 200gr ), Pentru sirop: , - 100 gr zahar, - o lingura zeama de lamaie, - 2 linguri de apa, - 50 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

37 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

- Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor, etc.

- Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed.

- Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.

- Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.

- Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.

- Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.

- Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte ).

Siropul:

Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.

Eu am facut acele mici bilute si betisoare care le vedeti pe margine din zaharul caramelizat ( inainte de a adauga lamaia si restul ca altfel nu se intaresc ) pe o folie de aluminium.
Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake ( fara coacere )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura delicioasa cu smantana

Prajitura delicioasa cu smantana

1.Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Giorgiana_Podasca

    Giorgiana_Podasca (Chef de cuisine):

    A iesit suuuuper buna...doar ca eu am folosit ca decor dulceata de coacaze...si e si fff usoara de pregatit...multumesc!!!!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 30 august 2014

    sta felie fara putina gelatina?

  • Fara foto

    Claudia Moise Polders , 21 mai 2014

    buuuuuuuna rau!!!

  • Adriana_Barbos

    Adriana_Barbos (Bucatar) , 09 decembrie 2013

    cum adaug o carte in profilul meu?

    • Fara foto

      Gheorghe Rodica , 13 octombrie 2013

      sta felie fara putina gelatina?

    • Fara foto

      Oana Bold , 13 octombrie 2013

      Yammi

    • Fara foto

      Melian , 09 octombrie 2013

      Scuze Dorina nu stiu cum am omis sa specific. Este pentru ca eu am folosit o forma micuta gramajele din paranteza sunt pentru o forma mai mare. Multumesc de comentariu.

    • Fara foto

      Marinela Stampler , 05 octombrie 2013

      arata super

    • Fara foto

      biris dorina , 05 octombrie 2013

      de ce in paranteza e alt gramaj?

    • Fara foto

      Iuliana Eftimoiu , 05 octombrie 2013

      yummmmmy

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 15 mai 2013

      Reteta arata grozav. Pare extrem de buna

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 14 mai 2013

      Bine ai venit! Imi place reteta ta si arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

37 voturi

Ingrediente

  • - 150gr biscuiti digestivi ( 200gr )
  • - 1 lingura nuttela ( optional )
  • - 80gr unt ( 100gr )
  • - 200gr crema de branza (350gr)
  • - 200gr mascarpone ( 250gr )
  • - ( puteti inlocui cu crema de branza )
  • - 80gr zahar pudra ( 100gr )
  • - esenta de vanilie ( sau o semintele de la o pastaie )
  • - 100 ml frisca lichida ( 200gr )
  • Pentru sirop: 
  • - 100 gr zahar
  • - o lingura zeama de lamaie
  • - 2 linguri de apa
  • - 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Adriana_Barbos (Bucatar)

cum adaug o carte in profilul meu?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pandispan cu visine