autor:

Melian

» » Prajituri

New York Cheesecake ( fara coacere )

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2013

Ingrediente
- 150gr biscuiti digestivi ( 200gr ), - 1 lingura nuttela ( optional ), - 80gr unt ( 100gr ), - 200gr crema de branza (350gr), - 200gr mascarpone ( 250gr ), - ( puteti inlocui cu crema de branza ), - 80gr zahar pudra ( 100gr ), - esenta de vanilie ( sau o semintele de la o pastaie ), - 100 ml frisca lichida ( 200gr ), Pentru sirop: , - 100 gr zahar, - o lingura zeama de lamaie, - 2 linguri de apa, - 50 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

- Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor, etc.

- Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed.

- Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.

- Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.

- Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.

- Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.

- Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte ).

Siropul:

Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.

Eu am facut acele mici bilute si betisoare care le vedeti pe margine din zaharul caramelizat ( inainte de a adauga lamaia si restul ca altfel nu se intaresc ) pe o folie de aluminium.
Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake ( fara coacere )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Giorgiana_Podasca

    Giorgiana_Podasca (Chef de cuisine):

    A iesit suuuuper buna...doar ca eu am folosit ca decor dulceata de coacaze...si e si fff usoara de pregatit...multumesc!!!!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 30 august 2014

    sta felie fara putina gelatina?

  • Fara foto

    Claudia Moise Polders , 21 mai 2014

    buuuuuuuna rau!!!

  • Adriana_Barbos

    Adriana_Barbos (Bucatar) , 09 decembrie 2013

    cum adaug o carte in profilul meu?

    • Fara foto

      Gheorghe Rodica , 13 octombrie 2013

      sta felie fara putina gelatina?

    • Fara foto

      Oana Bold , 13 octombrie 2013

      Yammi

    • Fara foto

      Melian , 09 octombrie 2013

      Scuze Dorina nu stiu cum am omis sa specific. Este pentru ca eu am folosit o forma micuta gramajele din paranteza sunt pentru o forma mai mare. Multumesc de comentariu.

    • Fara foto

      Marinela Stampler , 05 octombrie 2013

      arata super

    • Fara foto

      biris dorina , 05 octombrie 2013

      de ce in paranteza e alt gramaj?

    • Fara foto

      Iuliana Eftimoiu , 05 octombrie 2013

      yummmmmy

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 15 mai 2013

      Reteta arata grozav. Pare extrem de buna

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 14 mai 2013

      Bine ai venit! Imi place reteta ta si arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

34 voturi

Ingrediente

  • - 150gr biscuiti digestivi ( 200gr )
  • - 1 lingura nuttela ( optional )
  • - 80gr unt ( 100gr )
  • - 200gr crema de branza (350gr)
  • - 200gr mascarpone ( 250gr )
  • - ( puteti inlocui cu crema de branza )
  • - 80gr zahar pudra ( 100gr )
  • - esenta de vanilie ( sau o semintele de la o pastaie )
  • - 100 ml frisca lichida ( 200gr )
  • Pentru sirop: 
  • - 100 gr zahar
  • - o lingura zeama de lamaie
  • - 2 linguri de apa
  • - 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

1 vot    0 comentarii
1h
Sosuri

Adriana_Barbos (Bucatar)

cum adaug o carte in profilul meu?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Placinta rulata cu branza si Turta in foi