No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat - 12 briose:
  • - 370 grame biscuiti Oreo (8 pachete);
  • - 360 grame biscuiti integrali/ digestivi/ din fulgi de ovaz;
  • - 80 grame unt la temperatura camerei;
  • - 2 linguri de miere.
  • Pentru glazura aveti nevoie de:
  • - 240 grame branza Philadelphia (2 cutii);
  • - 180 grame pireu de castane;
  • - 50 grame zahar muscovado.

Mod de preparare

Biscuitii oreo se rupt in bucatele si se dau prin blender pana se fac praf, formand primul strat al blatului. Adaugati untul topit si amestecati pana la omogenizare. In tava de briose, asezati hartia si umpleti 2-3 lingurite din blatul de oreo, apoi tasati cu fundul unui pahar pentru nivelare si consistenta. Aceeasi metoda se aplica si biscuitilor integrali. Daca nu va puteti decide care este cel mai bun si cel mai potrivit tip de biscuite pentru blat, puteti combina mai multe tipuri de biscuiti, eu am folosit biscuiti cu fulgi de ovaz si biscuiti digestivi. Practic se umple forma de briose, jumatate cu biscuitii oreo, iar cealalta jumatate cu biscuitii digestivi. Dupa ce ati macinat biscuitii, adaugati cele 2 linguri de miere si amestecati bine pana se incorporeaza. La nevoie se poate suplimenta cantitatea de miere, insa cu grija sa nu obtineti un blat prea dulce sau prea cleios. Turnati-i peste stratul de oreo si tasati din nou pana se niveleaza perfect. Stergeti dupa fiecare tasare fundul paharului pentru ca s-ar putea prinde resturi din biscuiti care pot deforma nivelarea.

Introduceti la frigider pentru 3-4 ore sau daca nu aveti timp in aceeasi zi de glazura, se pot pastra la frigider pana a doua zi, ar fi chiar mai indicat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise