Nuci cu crema de lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Nuci cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Coji:
  • 550 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pentru coji, se mixeaza ouale cu zaharul si untul la temperatura camerei. Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat usor elastic.

Din acest aluat se formeaza bilute de aceeasi dimensiune. Presa de nuci se unge cu putin ulei si se pune pe flacara de la aragaz pana se incinge. Se pune apoi cate o biluta de aluat in fiecare forma, se inchide presa si se coace pe flacara aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Sfatul meu este sa incercati mai intai cu cateva bilute ca sa vedeti exact dimensiunea necesara. Se scot cojile din presa, se lasa sa se raceasca si se repeta procedeul pana ce aluatul se termina.

Pentru crema se amesteca amidonul impreuna cu zaharul pudra (se pastreaza 2 linguri deoparte) in lapte apoi se pune pe foc mediu amestecand cu un tel pana ce compozitia se ingroasa.

Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul la temperatura camerei cu cele 2 linguri de zahar pudra si se adauga compozitia obtinuta anterior impreuna cu zeama si coaja de lamaie.

Se umplu nucile cu crema si se lasa la frigider 24 de ore pentru a se fragezi. La momentul servirii se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise