Nuci cu crema de lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Nuci cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Coji:
  • 550 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pentru coji, se mixeaza ouale cu zaharul si untul la temperatura camerei. Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat usor elastic.

Din acest aluat se formeaza bilute de aceeasi dimensiune. Presa de nuci se unge cu putin ulei si se pune pe flacara de la aragaz pana se incinge. Se pune apoi cate o biluta de aluat in fiecare forma, se inchide presa si se coace pe flacara aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Sfatul meu este sa incercati mai intai cu cateva bilute ca sa vedeti exact dimensiunea necesara. Se scot cojile din presa, se lasa sa se raceasca si se repeta procedeul pana ce aluatul se termina.

Pentru crema se amesteca amidonul impreuna cu zaharul pudra (se pastreaza 2 linguri deoparte) in lapte apoi se pune pe foc mediu amestecand cu un tel pana ce compozitia se ingroasa.

Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul la temperatura camerei cu cele 2 linguri de zahar pudra si se adauga compozitia obtinuta anterior impreuna cu zeama si coaja de lamaie.

Se umplu nucile cu crema si se lasa la frigider 24 de ore pentru a se fragezi. La momentul servirii se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura