Se fierb cartofii in coaja. Se racesc si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mica. Peste cartofii rasi se adauga bicarbonatul, apa, esenta de vanilie si sare dupa gust si se amesteca. Se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat consistent.
Intr-un vas se pune apa cu putina sare la fiert. Intre timp formezi nudliile astfel: se ruleza aluatul intr-un rulou cu diametrul de 3-4 cm. Se taie bucatele de 1-2 cm si se ruleaza fiecare bucatica in palme (pana se fac mai lnguiete precum vedeti in imagine). Se pun nudliile in apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana se ridica desupra! Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intr-o oala, se caleste zaharul cu pesmetul pana devine maroniu! Se trec nudliile in amestecul din pesmet cu zahar, dar cu atentie, incet, sa nu se rupa!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii