Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor. Se tavaleste fiecare gramada de obletei prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot obleteii pe servetele absorbante, pentru a scapa de surplusul de ulei apoi se consuma simli sau cu mujdei de usturoi. Acest tip de peste se consuma cu totul, fara cap, nemaifiind nevoie sa scoatem oasele.
Pofta buna!
Sfat:
In acelasi mod obletelul se poate praji tavalit prin malai grisat. Iese la fel de crocant si bun.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii