autor:

SCUMPU CRISTINA

» » Aperitive

Oite din conopida

Autor: SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
conopida, cuisoare, piper alb boabe, masline negre fara samburi, scobitori

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se foloseste o conopida nu foarte dezvoltata care se spala ,se curata si se desparte apoi in fragmente de dimensiuni potrivite. Separat intr-un vas se pune apa pe foc. Cand apa este aproape fiarta se introduc rand pe rand bucatelele de conopida. Se va avea grija ca fierberea sa nu dureze foarte mult,in acest scop conopida se va testa din cand in cand cu ajutorul unei scobitori. Cand este gata scobitoarea patrunde usor in conopida fara a o desparti in fragmente mai mici. Daca o lasam o perioada mai mare la fiert aceasta se va sfarma.
Se scoate conopida imediat din apa si se lasa la racit.
Dupa aceea cu ajutorul cuisoarelor vom pune fiecarui fragment de conopida ce reprezinta corpul oitei ,piciorusele. Pentru a realiza capul vom folosi masline negre fara samburi pe care le vom cresta usor cu ajutorul unui cutit ,pentru a creea urechiusele. Capul se fixeaza de corp cu ajutorul unui fragment dintr-o scobitoare. Ochisorii se realizeaza din piper alb boabe, care se fixeaza in maslina. Da foarte bine ca ornament pentru diverse salate.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Oite din conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gustare cu file de anchois (

Gustare cu file de anchois ("a la Sorin")

Pe biscuitul cu migdale se pune unt, crema de branza de capra, verdeata si un file de anchois.

1 vot    1 comentariu
5 min
Aperitive
Vinete umplute cu arome mediteraneene

Vinete umplute cu arome mediteraneene

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare.

40 voturi    15 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Frumoase frumoase!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de SCUMPU CRISTINA
Paun din pepene

Paun din pepene

Pe coaja pepenelui se deseneaza un paun, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se decupeaza

14 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Salate de fructe
Trandafiri  din ridichi de luna

Trandafiri din ridichi de luna

Se spala si se curata ridichile de luna de codite. Apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie

6 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive
Rulada aperitiv si oameni de zapada

Rulada aperitiv si oameni de zapada

Pentru rulada aperitiv: Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza ,faina si un praf de sare.

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu oua
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Frumoase frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta de broccoli