Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati potrivite. Banana se taie si ea in bucati mai mici. Ceapa se taie marunt la fel si telina apio si ardeiul, usturoiul se curata si se piseaza. Varza se taie in sferturi.
Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la foc 30 de minute in oala sub presiune cu ceapa si telina, dupa care se adauga celelalte legume lasanduse 1-1 ½ dupa care se verifica daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se sareaza si pipereaza si se adauga frunzele de dafin, lasandu-se sa mai fiarba 5-7 minute fara capac.
Dupa care, vom scoate legumele din oala sub presiune si se va servi aceasta mancare ca in imaginile alaturate.
Aceasta mancare se poate servi acompaniata si de orez. Intr-o cratita potrivita se pune ulei se toaca o ceapa, un ardei rosu si 2-3 fire de cimbru, dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga orezul care a fost spalat in prealabil si se lasa la foc adaugandu-se apa la fierbere, se da la cuptor, maximum 25 de minute.
Aceasta mancare traditionala din Costa Rica este foarte raspandita in America Latina, fiecare popor putand sa mai adauge si alte legume specifice tarii lor.
Dupa cum putem observa in imaginile alaturate aceasta mancare traditionala ar putea fi: o supa, legume fierte precum si orez cu carne, are un gust foarte bun si usor dulceag.
Pofta Buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii