autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Borsuri si Ciorbe

Olla de Carne

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Caraibe


    Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Caraibe


Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
3-4 cartofi noi, 5-6 camote(cartofi dulci), 2 bucati de porumb, 1 chayote verde, 1 chayote vernil mai deschis, 1-2 radacini de yuca, 1 radacina de tiquisque, 500-600 gr de carne de vita, ½ de varza, 1-2 cepe, 1 banana verde(platano), 2-3 fire telina apio, ½ de capatana de usturoi, 1 ardei rosu, 2 frunze de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati potrivite. Banana se taie si ea in bucati mai mici. Ceapa se taie marunt la fel si telina apio si ardeiul, usturoiul se curata si se piseaza. Varza se taie in sferturi.



Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la foc 30 de minute in oala sub presiune cu ceapa si telina, dupa care se adauga celelalte legume lasanduse 1-1 ½ dupa care se verifica daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se sareaza si pipereaza si se adauga frunzele de dafin, lasandu-se sa mai fiarba 5-7 minute fara capac.



Dupa care, vom scoate legumele din oala sub presiune si se va servi aceasta mancare ca in imaginile alaturate.



Aceasta mancare se poate servi acompaniata si de orez. Intr-o cratita potrivita se pune ulei se toaca o ceapa, un ardei rosu si 2-3 fire de cimbru, dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga orezul care a fost spalat in prealabil si se lasa la foc adaugandu-se apa la fierbere, se da la cuptor, maximum 25 de minute.



Aceasta mancare traditionala din Costa Rica este foarte raspandita in America Latina, fiecare popor putand sa mai adauge si alte legume specifice tarii lor.



Dupa cum putem observa in imaginile alaturate aceasta mancare traditionala ar putea fi: o supa, legume fierte precum si orez cu carne, are un gust foarte bun si usor dulceag.



Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Olla de Carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă cu carne de găină

Ciorbă cu carne de găină

Punem carnea la fiert, lăsăm să fiarbă carnea mai mult, după ce este fiartă o scoatem pe o

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Carnea se transeaza si se spala bine si se pune la fiert,avand grija sa luam spuma in timpul procesului

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    foarte interesant, cu ce seamana la gust legumele astea exotice folosite? e vreo radacina similara la noi?

  • Fara foto

    Aurel Bria , 18 iunie 2010

    Va felicit pentru interesul pe care il aveti pentru astfel de retete. Va rog sa precizati unde gasiti cartofii dulci?Multumesc ecom.trans@yahoo.com

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Exotica reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Acum ce sa zic, sunt pe cat se poate de interesante aceste preparate, dar te rugam sa ne introduci in detalii, si sa revii cu explicatii despre ingrediente. Multumim de reteta, cred ca a fost o frumoasa experienta calatoria ta in Costa!

    • Fara foto

      Mihaela11 , 09 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta ta; ingredientele imi sunt familiare cu exceptia radacinii de yuca. Ar fi interesant sa ne spui mai multe despre legumele folosite in aceasta mancare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 3-4 cartofi noi
  • 5-6 camote(cartofi dulci)
  • 2 bucati de porumb
  • 1 chayote verde
  • 1 chayote vernil mai deschis
  • 1-2 radacini de yuca
  • 1 radacina de tiquisque
  • 500-600 gr de carne de vita
  • ½ de varza
  • 1-2 cepe
  • 1 banana verde(platano)
  • 2-3 fire telina apio
  • ½ de capatana de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 frunze de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Epure Mariana (Chef de cuisine)

foarte interesant, cu ce seamana la gust legumele astea exotice folosite? e vreo radacina similara la noi?

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac