Orecchiette cu broccoli si calamari

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 250 gr. orecchiette
  • 2 calamari mari( de cca. 20cm)sau 3 mai mici
  • 750 gr. broccoli
  • un borcanel mic de 80 gr. de hamsie in ulei
  • un ardei iute rosu proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de masline cit este necesar.

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa cu sarea (cit ajunge)la fiert.Adaugam broccoli si ii fierbem.Intr-o alta oala punem alta apa si sare la fiert pentru pasta. Intr-o tigaie punem la incins uleiul, adaugind dupa aceea usturoiul, ardeiul iute si hamsiile ce le-am scos din borcanel. Cind sau facut se adauga calamarii ce in prealabil si logic i-am curatat si taiat in cubulete NU mici.Ii prjim citeva minute. Cind ii gustam nu trebuie sa fie duri. Pentru reusita lor e bine sa acoperim tigaia cu un capac.Cind broccolii sunt fierti , ii strecuram si adaugam in tigaie. Ii facem sa se uneasca cu toate ingredientele si adaugam peste toate acestea orecchiettele. Saram cit ne place si suficient. Il putem pune intr-un castron mare in centrul mesei cit si la portie. In ce priveste pasta mai putem adauga daca persoanele la masa pot fi cu 2 in plus sau.. Eu cred ca va convinge aceasta reteta si o propun deoarece e calul meu de bataie atunci cind vreau sa impresionez la masa oaspetii nostri. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise