autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Orecchiette gratinate cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici), sare, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 1 lingura ulei de masline, , 2 vinete (circa 600 g), , piper, , 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g), , cateva fire de busuioc (25 g), , 150 g mozzarella,, 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga vinetele taiate cubulete, sare, piper si bucatelele de rosii si se lasa sa fiarba aproximativ 8 minute. Se incorporeaza busuiocul tocat si se mai gusta o data de sare si piper.
Se incinge cuptorul la 220°. Intr-o forma unsa (de budinca) se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele si mozzarella taiata cubulete, se presara cu parmezan ras si se lasa circa 15 minute sa se gratineze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette gratinate cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu sos de rosii

Spaghete cu sos de rosii

Pregatim sosul de rosii ca la ostropel si in timp ce sosul e pe foc ,pregatim spaghetele:punem apa

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Paste mici cu pui

Paste mici cu pui

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgem, le clatim si le lasam deoparte. Intre

12 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici)
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 vinete (circa 600 g)
  • piper
  • 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g)
  • cateva fire de busuioc (25 g)
  • 150 g mozzarella,
  • 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu carne de porc