autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Orecchiette gratinate cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici), sare, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 1 lingura ulei de masline, , 2 vinete (circa 600 g), , piper, , 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g), , cateva fire de busuioc (25 g), , 150 g mozzarella,, 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga vinetele taiate cubulete, sare, piper si bucatelele de rosii si se lasa sa fiarba aproximativ 8 minute. Se incorporeaza busuiocul tocat si se mai gusta o data de sare si piper.
Se incinge cuptorul la 220°. Intr-o forma unsa (de budinca) se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele si mozzarella taiata cubulete, se presara cu parmezan ras si se lasa circa 15 minute sa se gratineze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette gratinate cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste Carbonara

Paste Carbonara

Se pun pastele la fiert (orice fel de paste) in apa clocotita cu putina sare. In timp ce pastele

2 voturi    0 comentarii
15 min
Paste si pizza
Rulouri Caprese

Rulouri Caprese

Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici)
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 vinete (circa 600 g)
  • piper
  • 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g)
  • cateva fire de busuioc (25 g)
  • 150 g mozzarella,
  • 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu piept de pui si keizer