autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Orecchiette gratinate cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici), sare, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 1 lingura ulei de masline, , 2 vinete (circa 600 g), , piper, , 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g), , cateva fire de busuioc (25 g), , 150 g mozzarella,, 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga vinetele taiate cubulete, sare, piper si bucatelele de rosii si se lasa sa fiarba aproximativ 8 minute. Se incorporeaza busuiocul tocat si se mai gusta o data de sare si piper.
Se incinge cuptorul la 220°. Intr-o forma unsa (de budinca) se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele si mozzarella taiata cubulete, se presara cu parmezan ras si se lasa circa 15 minute sa se gratineze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette gratinate cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza de casa

Pizza de casa

Am pregatit aluatul dupa reteta gasita pe gustos.ro pentru ingrediente, iar cantitatile le-am stabilit

34 voturi    16 comentarii
1h
Paste si pizza
Gnocchi cu pesto genovez

Gnocchi cu pesto genovez

Gnocchi se fierb în apă clocotită sărată până când vor pluti la suprafaţă, apoi se vor

2 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici)
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 vinete (circa 600 g)
  • piper
  • 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g)
  • cateva fire de busuioc (25 g)
  • 150 g mozzarella,
  • 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel