Orecchiette gratinate cu vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici), sare,
  • 2 cepe,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 2 vinete (circa 600 g),
  • piper,
  • 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g),
  • cateva fire de busuioc (25 g),
  • 150 g mozzarella,
  • 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga vinetele taiate cubulete, sare, piper si bucatelele de rosii si se lasa sa fiarba aproximativ 8 minute. Se incorporeaza busuiocul tocat si se mai gusta o data de sare si piper.

Se incinge cuptorul la 220°. Intr-o forma unsa (de budinca) se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele si mozzarella taiata cubulete, se presara cu parmezan ras si se lasa circa 15 minute sa se gratineze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise