autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Orecchiette gratinate cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici), sare, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 1 lingura ulei de masline, , 2 vinete (circa 600 g), , piper, , 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g), , cateva fire de busuioc (25 g), , 150 g mozzarella,, 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga vinetele taiate cubulete, sare, piper si bucatelele de rosii si se lasa sa fiarba aproximativ 8 minute. Se incorporeaza busuiocul tocat si se mai gusta o data de sare si piper.
Se incinge cuptorul la 220°. Intr-o forma unsa (de budinca) se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele si mozzarella taiata cubulete, se presara cu parmezan ras si se lasa circa 15 minute sa se gratineze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette gratinate cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza
Carbonara cu somon

Carbonara cu somon

Se coace somonul pe gratarul incins 1 minut apoi se indeparteaza pielea. Se aseaza feliile de kaizer

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 350 g orecchiette (melcisori sau scoici)
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 vinete (circa 600 g)
  • piper
  • 1 cutie rosii decojite taiate bucatele (circa 400 g)
  • cateva fire de busuioc (25 g)
  • 150 g mozzarella,
  • 80 g parmezan (sau alt cascaval) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghette cu ton si lamaie