Orez Basmati cu Fidea si Fructe Uscate-reteta libaneza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Orez Basmati cu Fidea si Fructe Uscate-reteta libaneza

Ingrediente

  • 1 pahar orez basmati
  • 1/2 pahar de fidea foarte subtire
  • 1 pumn caju
  • 1 pumn seminte de brad
  • 1 pumn fistic
  • 1 pumn alune
  • 1 pumn migdale
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Reteta este preparata in Liban si Palestina,aceasta fiind una dintre cele mai usor de preparat si rapide, se poate consuma ca atare, sau cu iaurt simplu, salata de castraveti cu rosii si ceapa, garnitura pentru friptura de carne..

Orezul basmati se da in 3-4 ape reci pana ce iese albeata din el, apoi se lasa 10 minute la inmuiat in apa rece.

Atentie.....spalati orezul usor cu mana, pentru ca se faramiteaza...

Cat se inmoaie orezul, puneti intr-o tigaie de teflon, cele 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui si caliti toate fructele uscate pana capata o culoare bruna. Scoateti-le pe un servet de hartie si lasati la scurs de ulei.Tot in aceiasi tigaie, caliti cu alte 3-4 linguri de ulei ,fideluta pana devine si ea bruna. Nu folositi ulei de masline, schimba gustul si inmoaie.

Intr-o oala inalta, puneti orezul scurs,1 lingurita de vegeta...nu mai adaugati sare,decat daca doriti,1 lingurita de piper negru,1 varf de scortisoara si cardamon pisat.Apoi se adauga 2 pahare de apa.

1 pahar de orez-2 pahare de apa

La foc foarte iute, se lasa sa fiarba orezul cu apa si condimentele cam 5-10 minute, apoi se adauga fideluta bruna si de mai fierbe inca 10-20 de minute,dar la foc foarte mic. Orezul este gata cand apa a scazut, orezul a crescut si fideluta este inmuiata. Gustati bobul orezului si vanturati-l un pic cu o furculita...NU cu ligura...apoi acoperiti-l inca 5 minute. Aveti grija ca acest orez fierbe repede si musai sa stati langa el....sa nu iasa...pilaf!

Apoi presati un pic deasupra orezul, si rasturnati-l pe un platou intins, adaugati fructele uscate, patrunjelul tocat marunt si ...pofta buna!

Eu daca nu am prea mult timp , tai patrunjelul cu o foarfeca de croitorie...evident folosita numai pentru bucatarie in cazul meu...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise