Pregatire:
Orezul se clateste cu apa rece,daca este cazul se alege.
Ardeii kapia si iuti se curata de seminte,se spala se taie julien.
Ceapa alba si rosie se curata, se toaca.
Fasolea daca este uscata se pune din timp la umflat in apa rece (min 8 ore), daca folositi conserva o scurgeti si apoi o clatiti in apa rece,
Preparare:
Intr-o tigaie larga puneti uleiul la incins,adaugati intai ardeii,dupa un minut ceapa si lasati pana capata aspect sticlos. Orezul il puneti la fiert in apa clocotita (1,5L). Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Amestecati fasolea fiarta cu orezul si amestecul din tigaie. Condimentati cu sare si piper.
Servire:
Este o garnitura,dar poate fi un preparat de baza vegetarian servit cu o salata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii