autor:

paviasi

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez Brazilian. Original 100%

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Brazilia


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Brazilia


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
pt.10portii a 200gr., Orez cu bob lung,0,5kg, ardei kapia 0.5kg, ardei iuti rosii,3 bucati,, ceapa uscata alba 0,3kg, ceapa uscata rosie 0,3kg, fasole rosie uscata 0,5kg,sau fasole rosie la conserva,3 cutii,, ulei de masline 0,1L, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pregatire:

Orezul se clateste cu apa rece,daca este cazul se alege.

Ardeii kapia si iuti se curata de seminte,se spala se taie julien.

Ceapa alba si rosie se curata, se toaca.

Fasolea daca este uscata se pune din timp la umflat in apa rece (min 8 ore), daca folositi conserva o scurgeti si apoi o clatiti in apa rece,



Preparare:

Intr-o tigaie larga puneti uleiul la incins,adaugati intai ardeii,dupa un minut ceapa si lasati pana capata aspect sticlos. Orezul il puneti la fiert in apa clocotita (1,5L). Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Amestecati fasolea fiarta cu orezul si amestecul din tigaie. Condimentati cu sare si piper.



Servire:

Este o garnitura,dar poate fi un preparat de baza vegetarian servit cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Brazilian. Original 100%" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez African picant

Orez African picant

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti

7 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Merita incercat !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Pare interesant !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Foarte fin si aromat.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Eu nu prea o vad ca pe o garnitura, ci ca pe o mancare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • pt.10portii a 200gr.
  • Orez cu bob lung,0,5kg
  • ardei kapia 0.5kg
  • ardei iuti rosii,3 bucati,
  • ceapa uscata alba 0,3kg
  • ceapa uscata rosie 0,3kg
  • fasole rosie uscata 0,5kg,sau fasole rosie la conserva,3 cutii,
  • ulei de masline 0,1L
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Cartofi cu mustar si patrunjel
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania