autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez chinezesc

   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

China


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
orez, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

188 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si apoi se adauga sare.

Se lasa la foc iute, dar dupa ce a dat 2-3 clocote se acopera cratita si se face focul extrem de mic. Dupa cca 25 de minute apa s-a evaporat si orezul este fiert.
Se spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si apoi se adauga sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez chinezesc" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

17 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Merita incercata !

  • Alisea

    Alisea (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    ma asteptam la o reteta complexa. asta scrie si pe punga de orez cred. :D

  • Fara foto

    lala , 20 mai 2010

    :))))))))))) ce-i asa greu de fiert orezul?

    • Fara foto

      clau , 30 ianuarie 2010

      super tare mi-a iesit din prima

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

188 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul, ajutandu-ne de o lingurita.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piure de napi, cartofi si morcovi

Piure de napi, cartofi si morcovi

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece, cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi